Марсељ (опет) кренуо по Жируа!

Одустају од Балотелија!

Фудбал 31.07.2018 | 14:00
Марсељ (опет) кренуо по Жируа!
Олимпик из Марсеља нема више стрпљења да чека Ницу и расплет ситуације око Марија Балотелија. И зато је решио доведе Оливијеа Жируа!

Медији у Француској јављају да је Марсељ вечерас отворио преговоре са Жируовим заступницима. Тачније, активирао је стару жељу. Марсељ је и прошлог лета покушавао да доведе Жируа, али тада је Арсенал стопирао причу. Венгер тада није желео да се одрекне француског нападача, да би га шест месеци касније пустио у Челси када је довео Обамејана.

Међутим, Жиру ни у Челсију није у првом плану. Нови тренер Сари жели да доведе Игуаина или неког другог нападача, а све су веће шансе да ће на Стамфорд Бриџу остати и Мората. У тој ситуацији би Жиру опет био осуђен на клупу...

А у Марсељу би био дочекан као суперзвезда! Нема потребе трошити речи о атмосфери на Велодрому и Жируовом рејтингу за екипу попут Марсеља. Погтово после Мундијала на којем је био стартна „деветка“ светских првака. Жиру би на југу Француске био истинска звезда и миљеник навијача.

Ипак, до реализације трансфера је дугачак пут. Марсељ прво мора да се договори са играчем, па да пређе на преговоре са Челсијем. Који неће бити лаки... Иако Жируа у Челсију не виде као стартера, не желе тек тако да се одрекну квалитетног нападача. Поготово ако не пронађу замену која би прихватила улогу џокера са клупе.

Марсељ је  почео причлу око Жируа, а видећемо како ће се завршити. Што се Балотелија тиче, изгледа да је Ница успела у намери да не прода најбољег играча љутом ривалу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар