Marselj (opet) krenuo po Žirua!

Odustaju od Balotelija!

Fudbal 31.07.2018 | 14:00
Marselj (opet) krenuo po Žirua!
Olimpik iz Marselja nema više strpljenja da čeka Nicu i rasplet situacije oko Marija Balotelija. I zato je rešio dovede Olivijea Žirua!

Mediji u Francuskoj javljaju da je Marselj večeras otvorio pregovore sa Žiruovim zastupnicima. Tačnije, aktivirao je staru želju. Marselj je i prošlog leta pokušavao da dovede Žirua, ali tada je Arsenal stopirao priču. Venger tada nije želeo da se odrekne francuskog napadača, da bi ga šest meseci kasnije pustio u Čelsi kada je doveo Obamejana.

Međutim, Žiru ni u Čelsiju nije u prvom planu. Novi trener Sari želi da dovede Iguaina ili nekog drugog napadača, a sve su veće šanse da će na Stamford Bridžu ostati i Morata. U toj situaciji bi Žiru opet bio osuđen na klupu...

A u Marselju bi bio dočekan kao superzvezda! Nema potrebe trošiti reči o atmosferi na Velodromu i Žiruovom rejtingu za ekipu poput Marselja. Pogtovo posle Mundijala na kojem je bio startna „devetka“ svetskih prvaka. Žiru bi na jugu Francuske bio istinska zvezda i miljenik navijača.

Ipak, do realizacije transfera je dugačak put. Marselj prvo mora da se dogovori sa igračem, pa da pređe na pregovore sa Čelsijem. Koji neće biti laki... Iako Žirua u Čelsiju ne vide kao startera, ne žele tek tako da se odreknu kvalitetnog napadača. Pogotovo ako ne pronađu zamenu koja bi prihvatila ulogu džokera sa klupe.

Marselj je  počeo pričlu oko Žirua, a videćemo kako će se završiti. Što se Balotelija tiče, izgleda da je Nica uspela u nameri da ne proda najboljeg igrača ljutom rivalu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar