Милаковић више није директор

Недељко Милаковић смјењен је данас са позиције директора “Градског гробља” Бањалука, а за вршиоца дужности директора именован је Жељко Грбић, тренутни помоћник директора бањалучког Казнено – поправног завода.

Република Српска 27.07.2018 | 17:18
Милаковић више није директор
Милаковић је од новинара ЦАПИТАЛ–а чуо да је смјењен.

„Ако је истина, то је политички, код нас је све политика. Ја имам завидне резултате иза себе, али сада политика може урадити све. Прије пет година минус у `Градском гробљу` је био 150.000 КМ, а од мог доласка на мјесто директора све године су биле позитивно завршаване. Недавно смо купили два аутомобила за превоз умрлих лица, створио сам услове за још боље пословање, а у плану је било и повећање плата за НК раднике који раде најтеже послове“, рекао је Милаковић.

Предсједник Надзорног одбора Живко Каралић каже да је предложена смјена Милаковића, а именовање Грбића, али да одлуке нису откуцане и да је наставак сједнице одбора у понедјељак.

„Када одлуке буду коначне могу више говорити о разлозима за разрјешење и именовање“, истакао је Каралић.

Надзорни одбор је упориште за смјену Милаковића нашао у препоруци Институције омбудсмена за људска права БиХ која говори о томе да Милаковић, као посланик у Народној скупштини, није могао бити изабран за директора, јер је у општим условима конкурса наведено да пријављени кандидати не могу бити чланови органа законодавне власти.

„Како је именовани кандидат Недељко Милаковић народни посланик у Народној скупштини Републике Српске налази се у сукобу интереса, а уз конкурсну документацију није доставио доказе да испуњава наведене услове који су предвиђени конкурсом, а релевантне доказе о не постојању сукоба интереса није предочио ни Комисији за избор директора `Градског гробља` што би било евидентирано у извјештају о проведеном поступку за избор директора, те је Надзорни одбор одлучио као у изреци ове одлуке“, наведено је у образложењу одлуке НО.

(Цапитал.ба)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Обицан цовијек

27.07.2018 15:27

Засто сад не напису људи цији су намилији сахрањени на градским гробљима, колико морају да плате. Па само улаз лоповцина наметнуо да се плаца од 234-410 км. Ионако је све прескупо па и овим нам отму јос новца. Срам да те буде. Назалост и овај це бити исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња

27.07.2018 15:40

Рудоње сјеце не послуне,гласање за извјестај анкетног одбора је једини разлог.ПРАВДА ЗА ДАВИДА

Name

Друг из Ивањске

27.07.2018 19:47

Драго ми је што ће се неђо вратити у село да опет заједно пијемо велко пиво, није се он тамо ни снашао

Name

Имајте срца

27.07.2018 15:31

Јел зато сто је гласао за а није био суздрзан за убиство ДАВИДА у НСРС . Није слусао Великог БАЈУ И био послусник улизица. БРАВО МИЛАКОВИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За имајте срца

27.07.2018 15:47

Какве везе има овај текст с давором. Престаните лупетат небулозе.

Name

Е

27.07.2018 15:55

Није већ зато што је на листи СзП, јер док је био у СП могао је једном гуз*цом сједит на двије столице а сад више НЕ бар до октобра

Name

Скептик

27.07.2018 17:33

Ре имајте срца, па јел Давид био у мртвачници неколико дана на Новом гробљу? Да ли су му ту подметали доказе? Да ли је ту нестао комад Давидове одјеће? Да ли су ту долазили и одлазили разни ликови, инспектори, полицајци, Каран? Да ли је могуће да већ сад бивши директор зна шта се догађало тих дана када је Давид убијен?

Name

МАРАТОНЦИ

27.07.2018 16:03

Шта каже: има "завидне резултате ита себе"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокина

04.08.2018 16:48

Какве резултате мозе имати цовјек који је радио у МЗ и то по потреби прије подне а послије подне је купио сијено. Он не зна ста знаци кад предузеце послује позитивно само зна кад му новцаник послује позитивно.

Name

Права Истина

27.07.2018 18:58

Разрјесен је дузности због следецег: Гласао је за Анкетни одбор једини од позиције, због цега је након тога шиканиран из социјалиста и владајуце елите, након тога га нису ставили на листу, људи које је он направио и поставио на мјеста и функције које обављају, пре свега дао им посланицка мјеста, а да не прицам о министарским, директорским и др., јер их нигдје не би било да није било нас његових гласаца (искљуциво његови не партијски). Када су га људи из опозиције препознали и понудили му мјесто на листи, сто је због огорцења прихватио (а био је свјестан да губи функцију директора), онда је настао хаос и пријетње којима није поклекао. Сада кад виде да 5000- 6000 гласаца (нас његових) прелази и даје глас Вукоти и Младену, настављају са прогоном, али неце дуго, ако бог да. Само су нас ојацали са смјеном, да јос висе лобирамо за њега на изборима. И

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

28.07.2018 22:25

Милаковиц је оличење поштења.. био је директор 5 година, посланик 4 године и данас нема ништа висе имовине него што је имао прије мандата. На његово мјесто долази мало реци криминалац Жељо Грбиц којог поставља Горан Селак актуелни дир.Затвора на Туњицама и пресједник градског одбора СП који је за 3 године директоровања стекао огромно богаство вриједно на десетине милијона евра..нпр. стамбено пословну зграду у Б.Л.у новој вароши, купио земљу у центру Б.Л. коју је платио неколико милијона, вилу са базенима на крчмарицама, вилу у Пули, аута вриједна на стотине хиљада КМ,

ОДГОВОРИТЕ