Значај САД за стабилност БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак се састао са државним секретаром Сједињених Америчких Држава Мајком Помпеом у Вашингтону.

Босна и Херцеговина 27.07.2018 | 09:59
Значај САД за стабилност БиХ
Током разговора који је био веома срдачан и отворен, министар Црнадак је пренио државном секретару Помпеу да су Сједињене Државе важан партнер Босне и Херцеговине и да подршка Вашингтона Дејтонском споразуму и уређењу Босне и Херцеговине на бази два ентитета и три конститутивна народа има непроцјењив значај за дугорочну стабилност и развој Босне и Херцеговине.



Министар Црнадак и државни секретар Помпео размијенили су мишљења о стању у региону Југоисточне Европе, а министар Црнадак је упознао Помпеа да ће, као представник Републике Српске у Савјету министара Босне и Херцеговине, учествовати на церемонији обиљежавања стоте годишњице од прогласа предсједника Сједињених Америчких Држава Вудроа Вилсона, којим је одао почаст српским жртвама у Првом свјетском рату.

Помпео се захвалио Црнатку на учешћу на јучерашњем састанку и информисао га да ће Министарски састанак посвећен религијским слободама бити одржан и сљедеће године.



Ово је био први сусрет министра Црнатка са државним секретаром Помпеом откад је преузео функцију у мају ове године.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

W

27.07.2018 08:24

Па гдје је бајун????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАре

27.07.2018 08:25

Жељкин пут у УСА Хрле није желио потврдити ни коментарисати информацију да је дошло до отказивања већ договореног састанка премијерке Србије Ане Брнабић с америчким потпредсједником Мицхаелом Пенцеом и то кривицом Жељке Цвијановић. Наиме, отказивање је наводно услиједило након покушаја Цвијановић да се протоколарно придружи састанку србијанске премијерке и Пенцеа. Брнабић се у посјети Wасхингтону налази у пратњи потпредсједника владе и министра вањских послова Ивице Дачића.



ОДГОВОРИТЕ
Name

27.07.2018 08:53

Цизмица на овом путовању доде као слијепи путник а предсједник владе једне дрзаве како казе Миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ста

27.07.2018 08:58

Република Српска има користи од пута црнадка у сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

27.07.2018 09:11

Два ентитета у склопу БиХ. И мирна Босна. Нити нама Босњацима одговара РС, нити вама БиХ али другције не мозе. Ми се помирили с тим. Цекамо на вас да идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.07.2018 19:11

Ми свакако идемо даље.

Name

мујо

27.07.2018 09:58

Колико је злобан и покварен ртрс да неће уопште да помену црнатков боравак у САД . Шта би радили да се недај боже жељкица састала брујили би цјели мјесец.

ОДГОВОРИТЕ