Značaj SAD za stabilnost BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak se sastao sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Majkom Pompeom u Vašingtonu.

Bosna i Hercegovina 27.07.2018 | 09:59
Značaj SAD za stabilnost BiH
Tokom razgovora koji je bio veoma srdačan i otvoren, ministar Crnadak je prenio državnom sekretaru Pompeu da su Sjedinjene Države važan partner Bosne i Hercegovine i da podrška Vašingtona Dejtonskom sporazumu i uređenju Bosne i Hercegovine na bazi dva entiteta i tri konstitutivna naroda ima neprocjenjiv značaj za dugoročnu stabilnost i razvoj Bosne i Hercegovine.



Ministar Crnadak i državni sekretar Pompeo razmijenili su mišljenja o stanju u regionu Jugoistočne Evrope, a ministar Crnadak je upoznao Pompea da će, kao predstavnik Republike Srpske u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, učestvovati na ceremoniji obilježavanja stote godišnjice od proglasa predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Vudroa Vilsona, kojim je odao počast srpskim žrtvama u Prvom svjetskom ratu.

Pompeo se zahvalio Crnatku na učešću na jučerašnjem sastanku i informisao ga da će Ministarski sastanak posvećen religijskim slobodama biti održan i sljedeće godine.



Ovo je bio prvi susret ministra Crnatka sa državnim sekretarom Pompeom otkad je preuzeo funkciju u maju ove godine.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

W

27.07.2018 08:24

Pa gdje je bajun????

ODGOVORITE
Name

HAre

27.07.2018 08:25

Željkin put u USA Hrle nije želio potvrditi ni komentarisati informaciju da je došlo do otkazivanja već dogovorenog sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić s američkim potpredsjednikom Michaelom Penceom i to krivicom Željke Cvijanović. Naime, otkazivanje je navodno uslijedilo nakon pokušaja Cvijanović da se protokolarno pridruži sastanku srbijanske premijerke i Pencea. Brnabić se u posjeti Washingtonu nalazi u pratnji potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.



ODGOVORITE
Name

27.07.2018 08:53

Cizmica na ovom putovanju dode kao slijepi putnik a predsjednik vlade jedne drzave kako kaze Mile

ODGOVORITE
Name

A sta

27.07.2018 08:58

Republika Srpska ima koristi od puta crnadka u sad

ODGOVORITE
Name

Tako je

27.07.2018 09:11

Dva entiteta u sklopu BiH. I mirna Bosna. Niti nama Bosnjacima odgovara RS, niti vama BiH ali drugcije ne moze. Mi se pomirili s tim. Cekamo na vas da idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

re

27.07.2018 19:11

Mi svakako idemo dalje.

Name

mujo

27.07.2018 09:58

Koliko je zloban i pokvaren rtrs da neće uopšte da pomenu crnatkov boravak u SAD . Šta bi radili da se nedaj bože željkica sastala brujili bi cjeli mjesec.

ODGOVORITE