Крајичек: Роџерове ГС титуле зависе од Новака!

Шампион Вимблдона из 1996. Ричард Крајичек сматра да је Новак Ђоковић кључни фактор за то колико ће Роџер Федерер освојити још Гренд слем титула.

Тенис 31.07.2018 | 15:30
Крајичек: Роџерове ГС титуле зависе од Новака!
Швајцарац је током Ђоковићевог пада форме и проблема са повредом прекинуо свој петогодишњи пост и у последњих годину дана освојио три ГС, па је сада на коти 20.

"Мислим да може да освоји још један или два Слема, али то опет зависи од Новака. Неко време Роџер је играо сјајан тенис, а Новак га је побеђивао на трави две године у низу. Новаков ниво игре може да буде застражујући. Ниво тениса какав никад нисам видео. Момци који су играли против Новака и Роџера кажу да против Федерера увек имаш осећај да имаш шансу, док је са Новаком сваки ритерн близу основне линије, све враћа, невероватан је", рекао је Крајичек. 

Ђоковић и Федерер су 15 пута играли међусобно на Гренд слемовима, а Србин води 9-6. Последњи пут срели су се у полуфиналу Аустралијен опена 2016, када је Новак славио 3-1. 

"Роџер има физичке падове, као на Завршном мастерсу прошле године и пре неколико недеља у Халеу, сада против Андерсона (Вимблдон). Промашио је меч лопту и није успео да заврши меч. То је било разочаравајуће. Мислим да и даље има то у себи, али кључни фактор је Ђоковић", сматра директор АТП турнира у Ротердаму. 

Крајичек је током Вимблдона изјавио да Ђоковић може да освоји наредних шест Гренд слемова. Један је већ узео. Остало је још пет.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар