Krajiček: Rodžerove GS titule zavise od Novaka!

Šampion Vimbldona iz 1996. Ričard Krajiček smatra da je Novak Đoković ključni faktor za to koliko će Rodžer Federer osvojiti još Grend slem titula.

Tenis 31.07.2018 | 15:30
Krajiček: Rodžerove GS titule zavise od Novaka!
Švajcarac je tokom Đokovićevog pada forme i problema sa povredom prekinuo svoj petogodišnji post i u poslednjih godinu dana osvojio tri GS, pa je sada na koti 20.

"Mislim da može da osvoji još jedan ili dva Slema, ali to opet zavisi od Novaka. Neko vreme Rodžer je igrao sjajan tenis, a Novak ga je pobeđivao na travi dve godine u nizu. Novakov nivo igre može da bude zastražujući. Nivo tenisa kakav nikad nisam video. Momci koji su igrali protiv Novaka i Rodžera kažu da protiv Federera uvek imaš osećaj da imaš šansu, dok je sa Novakom svaki ritern blizu osnovne linije, sve vraća, neverovatan je", rekao je Krajiček. 

Đoković i Federer su 15 puta igrali međusobno na Grend slemovima, a Srbin vodi 9-6. Poslednji put sreli su se u polufinalu Australijen opena 2016, kada je Novak slavio 3-1. 

"Rodžer ima fizičke padove, kao na Završnom mastersu prošle godine i pre nekoliko nedelja u Haleu, sada protiv Andersona (Vimbldon). Promašio je meč loptu i nije uspeo da završi meč. To je bilo razočaravajuće. Mislim da i dalje ima to u sebi, ali ključni faktor je Đoković", smatra direktor ATP turnira u Roterdamu. 

Krajiček je tokom Vimbldona izjavio da Đoković može da osvoji narednih šest Grend slemova. Jedan je već uzeo. Ostalo je još pet.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar