Анализа - ЛЕ: Сваки пут друга прича!

Ђукић на 16 европских утакмица у другом мандату на клупи Партизана користио различите тимове, тако ће бити и против Тракаија (20. 30, ТВ Арена спорт 1).

Фудбал 26.07.2018 | 18:00
Анализа - ЛЕ: Сваки пут друга прича!
У канцеларији Мирослава Ђукића, на другом спрату Спортског центра Телеоптик, индиго не постоји. Да га има, вероватно би тренер Партизана макар једном пресликао тим на европској утакмици. Овако, још се није десило, а ближи се 20. сусрету на међународној сцени, да му стартери са једног истрче на терен и на наредном мечу. Неће ни вечерас (20.30. ТВ Аренаспорт 1), јер је шеф струке црно-белих спремио четири измене у односу на састав који је у реваншу савладао Рудар из Пљеваља.

Прва промена је уочљива на гол-црти, међу стативама ће стајати Владимир Стојковић (пре седам дана бранио Филип Кљајић), наредна је на левом боку, јер ће Златан Шеховић уписати деби на стадиону у Хумској уместоНемање Г. Милетића, у везном реду неће бити Армина Ђерлека већ Небојше Косовића, док ће уместоОгњена Ожеговића напад предводити Рикардо Гомес.

Све то значи да у Ђукићевом другом мандату Парни ваљак ниједном две везане европске утакмице није почео са истих 11. Било да је размак између њих седам дана (као у што је сад случај) или две, па и више седмица (лане). Прошле сезоне, од судара са Будућности у Хумској, преко двомеча против Олимпијакоса у Лиги шампиона, плеј-офа за пласман у Лигу Европе са Видеотоном, шест мечева групне фазе другог по снази такмичења УЕФА до два дуела са Плзењом у оквиру шеснаестине финала (укупно 14 сусрета), сваки пут је на терену био други тим.

Некад због суспензија, некад због повреда (као што ни овог четвртка нису у комбинацији Огњен Ожеговић, Зоран Тошић и Немања Николић), а најчешће због ротационог система коме Мирослав Ђукићприбегава. Да је љубитељ мешања карта наговестио је у првом мандату. Додуше, на малом узорку, јер је у односу на састав који је поразио Зрињски у Мостару (6:1), такође у квалификацијама за Лигу Европе, београдској публици представио онај са измењеном одбраном (Немања Рнић заменио Милована Сикимића на штоперској, а Иван Обрадовић на позицији левог бека Младена Лазаревића).

Иако је минуле сезоне баш у Европи – због које је и доведен – остварио запажене резултате и испунио циљ,Мирославу Ђукићу многи замерају баш на том ротационом систему. Сматрају га погубним у смислу пада самопоуздања играча, јер појединци нису сигурни за место тиму, због чега се, између осталог, дешавају киксеви у првенству. Попут оног у Сурдулици. Само, нема гаранција да ће тренер, било како да се зове, бити успешан и ако остане веран тиму. Сведочи о томе двомеч са Заглебјем пре два лета, кад је Иван Томић и у Београду и у Лубину извео истих 11 и није успео гол да постигне против Пољака, па је Парни ваљак испао из Европе већ на почетној станици. А три дана касније, само са једном изменом (Петар Ђуричковић уместо Марка Јанковића), опет није затресао мрежу, ОФК Бачкој!?

Други пак замерају Ђукићу да је ово део сезоне у коме нема времена за експериментисање већ је потребно уигравање. Можда би и сами требало да буду стрпљиви, јер ваља имати на уму да, све и да је хтео да изведе најбољих 11, не може због повреда.

Ови који ће вечерас на терен не би смели да имају проблема са Тракаијем, који у првенству Литваније заостаје чак 21 бод за Судувом. А уверили смо се у уторак шта тамошњи шампион може. Зато би идеални сценарио по Партизан био да, као под индигом, препише резултат меча са Рударом. Или бар онај део у коме рубрика гостујући голови стоји на – нули.

Пројектовани сасатви

ПАРТИЗАН – ТРАКАИ, 20.30

Београд
Стадион Партизана
Капацитет: 32.710
Судија: Георги Кубаков (Бугарска)

ПАРТИЗАН: Стојковић – Енаке, Н. Р. Милетић, Валијенте, Шеховић – Здјелар, Косовић – Сума, Пантић, Ивановић – Рикардо. Тренер: Мирослав Ђукић.

ТРАКАИ: Шведскаускас – Боровскиј, Бондомбе, Осипов, Шиленас - Маразас, Јанушевскис, Биљалетдинов – Казлаускас, Воробјовас, Чижас. Тренер: Хосе Антонио Очендорена.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар