Видео: Званично је - Бајерн оборио рекорд МЛС!

За тинејџера из Канаде 13 милиона $! Бајерн из Минхена довео је седамнаестогодишњег Канађанина Алфонса Дејвиса из Ванкувер Вајткапса за 13 милиона долара.

Фудбал 26.07.2018 | 18:15
Видео: Званично је - Бајерн оборио рекорд МЛС!
Куповина Бавараца представља рекордан трансфер за једног играча из америчке Мејџор лиге (МЛС).

Како је пренео ББЦ, Дејвис је потписао петогодишњи уговор, а трансфер би могао да достигне и 22 милиона долара.

Дејвис ће у јануару прећи у Бајерн, по завршетку сезоне у МЛС.

"Као мали сам сањао о овом тренутку. Сада су ми се снови остварили, а наставићу да радим као и увек", рекао је Дејвис.

Дејвис је рођен 2000. године у избегличком кампу у Гани, где су његови родитељи пребегли због рата у Либерији. Када је имао пет година, његова породица се преселила у Канаду.

Он је као четрнаестогодишњак дошао у млађе селекције Вајткапса, а 2016. године дебитовао је за први тим. Држављанин Канаде постао је у јуну 2017. године, а недуго затим, као шесмаестогодишњак, постао је најмлађи фудбалер који је наступио за државни тим.

Претходни рекордан трансфер једног МЛС играча био је 11,6 милиона долара, колико је шпански Виљареал платио Њујорк Ред Булсима за нападача Жозија Алтидора у јуну 2008. године.Канадски тинејџер Алфонсо Дејвис потписао је уговор са славним Бајерном из Минхена. Досадашњи играч Ванкувер Вајткепса прешао је за 13 милиона долара, што је рекордан трансфер плаћен за једног играча из МЛС.

Дејвис је потписао петогодишњи уговор, пренео је ББЦ.

"Као мали сам сањао о овом тренутку. Сада су ми се снови остварили, а наставићу да радим као и увек", рекао је Дејвис, који ће у Бајерн званично прећи у јануару, по завршетку сезоне у МЛС.

Ванкувер је за прелазак Дејвиса, који ће у новембру напунити 18 година, тражио и новац за бонусе, па се процењује да би читав трансфер могао да досегне и 20 милиона долара.

Дејвис је рођен 2000. године у избегличком кампу у Гани, где су његови родитељи пребегли због рата у Либерији. Када је имао пет година, његова породица се преселила у Канаду.

Он је као 14-годишњак дошао у млађе селекције Вајткапса, а 2016. године дебитовао је за први тим. Држављанин Канаде постао је у јуну 2017. године, а недуго затим, као 16-годишњак, постао је најмлађи фудбалер који је наступио за државни тим.

Претходни рекордан трансфер једног МЛС играча био је 11,6 милиона долара, колико је шпански Виљареал платио Њујорк Ред Булсима за нападача Жозија Алтидора у јуну 2008. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар