Video: Zvanično je - Bajern oborio rekord MLS!

Za tinejdžera iz Kanade 13 miliona $! Bajern iz Minhena doveo je sedamnaestogodišnjeg Kanađanina Alfonsa Dejvisa iz Vankuver Vajtkapsa za 13 miliona dolara.

Fudbal 26.07.2018 | 18:15
Video: Zvanično je - Bajern oborio rekord MLS!
Kupovina Bavaraca predstavlja rekordan transfer za jednog igrača iz američke Mejdžor lige (MLS).

Kako je preneo BBC, Dejvis je potpisao petogodišnji ugovor, a transfer bi mogao da dostigne i 22 miliona dolara.

Dejvis će u januaru preći u Bajern, po završetku sezone u MLS.

"Kao mali sam sanjao o ovom trenutku. Sada su mi se snovi ostvarili, a nastaviću da radim kao i uvek", rekao je Dejvis.

Dejvis je rođen 2000. godine u izbegličkom kampu u Gani, gde su njegovi roditelji prebegli zbog rata u Liberiji. Kada je imao pet godina, njegova porodica se preselila u Kanadu.

On je kao četrnaestogodišnjak došao u mlađe selekcije Vajtkapsa, a 2016. godine debitovao je za prvi tim. Državljanin Kanade postao je u junu 2017. godine, a nedugo zatim, kao šesmaestogodišnjak, postao je najmlađi fudbaler koji je nastupio za državni tim.

Prethodni rekordan transfer jednog MLS igrača bio je 11,6 miliona dolara, koliko je španski Viljareal platio Njujork Red Bulsima za napadača Žozija Altidora u junu 2008. godine.Kanadski tinejdžer Alfonso Dejvis potpisao je ugovor sa slavnim Bajernom iz Minhena. Dosadašnji igrač Vankuver Vajtkepsa prešao je za 13 miliona dolara, što je rekordan transfer plaćen za jednog igrača iz MLS.

Dejvis je potpisao petogodišnji ugovor, preneo je BBC.

"Kao mali sam sanjao o ovom trenutku. Sada su mi se snovi ostvarili, a nastaviću da radim kao i uvek", rekao je Dejvis, koji će u Bajern zvanično preći u januaru, po završetku sezone u MLS.

Vankuver je za prelazak Dejvisa, koji će u novembru napuniti 18 godina, tražio i novac za bonuse, pa se procenjuje da bi čitav transfer mogao da dosegne i 20 miliona dolara.

Dejvis je rođen 2000. godine u izbegličkom kampu u Gani, gde su njegovi roditelji prebegli zbog rata u Liberiji. Kada je imao pet godina, njegova porodica se preselila u Kanadu.

On je kao 14-godišnjak došao u mlađe selekcije Vajtkapsa, a 2016. godine debitovao je za prvi tim. Državljanin Kanade postao je u junu 2017. godine, a nedugo zatim, kao 16-godišnjak, postao je najmlađi fudbaler koji je nastupio za državni tim.

Prethodni rekordan transfer jednog MLS igrača bio je 11,6 miliona dolara, koliko je španski Viljareal platio Njujork Red Bulsima za napadača Žozija Altidora u junu 2008. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar