Образовање за мир и помирење

Хелсиншки одбор за људска права реализовао је пројекат „Образовање за мир“ који је трајао годину дана, а чији је главни циљ био да се смањи утицај негирања ратних збивања на локалну заједницу, као и утицај да се о овом проблему у будуће говори у школама.

Република Српска 26.07.2018 | 16:13
Образовање за мир и помирење
Током 12 мјесеци колико је трајао пројекат реализовано је низ активности, које су укључивале и реализацију двије путујуће школе мира у двије обухваћене регије, на којима су учествовали ученици средњих школа и њихови професори. 

Томислав Тодоровић из Хелсиншког одбора био је координатор овог пројекта који је био у директном контакту са учесницима и изнио анализе И резултате до којих су дошли испитујући стање образовања за мир у БиХ.

"Мир се гради дуго, постепено и стрпљиво, док се рат нажалост гради много брже, а наш задатак би управо требао бити да питања изградње мира у институционалном образовном систему буду обавеза како би људи у БиХ могли да живе нормално", рекао је Бранко Тодоровић, предсједник Хелсиншког одбора за људска права Републике Српске.

Пројекат је реализован уз подршку Њемачке амбасаде у БиХ.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар