Вјежбање здраво у трудноћи

Психофизичка припрема трудница за трудноћу, порођај И прве дане са бебом нешто је што је популарно у свијету дуже вријеме.

Здравље 26.07.2018 | 10:59
Вјежбање здраво у трудноћи
Неопходност за тако нешто И на нашим просторима условило је И отварањем прве Школице за труднице у Бијељини “Мама М”, а оно што је у оквиру ње посебно важно истаћи јесу И вјежбе за труднице, због драгоцјених ефеката које имају И на мајку И на бебу.

Трудноћа је посебно стање жене, неки га називају друго стање, али све више жена се труди да бројним савјетима, едукацијама И консултацијама са стручним лицима спремне уђу у магичних 9 мјесеци трудноће, а касније И прве дане са бебом, настојећи да се израз “друго стање” односи само на то да другачије изгледају, а да кроз овај период прођу нормално, опуштено И у ишчекивању бебе.

У томе им помажу И бројни стручњаци са којима се могу консултовати у Школици за психофизичку припрему трудница, а стручни сарадник Јелена Лазић Вујовић која је И виша медицинска сестра је ту И да им покаже како могу вјежбати, јер је вјежбање у трудноћи итекако важно за маму И бебу.

Иако на први поглед може изгледати да се труднице излажу напору, вјежбе које раде су лагане И прилагођене њиховом стању.

Труднице које су имале прилику да вјежбају кажу да су јако задовољне, а И позитиван одговор добијају И од пријатељица које су прије порођаја похађале ову школицу И вјежбале.

Физичка снага је трудницама потребна И током порођаја јер у том моменту 80% је људска снага, а 20% смо ми сами, те да би се изградили ти проценти потребно је припремити се. Стурчњаци предлажу И наставак вјежбања И два или три мјесеца након порођаја, а неке маме у ово укључују И бебе.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Деба

26.07.2018 20:37

Цуј сколица за маме, ццццццц! Сваста це ове модерне маме измислити, јел им требала сколица кад су остале трудне негдје у кукурузима, беспослицарке

ОДГОВОРИТЕ