Кошаркаши Србије отпутовали на турнире у Кину

Без селектора Ђорђевића! Кошаркашка репрезентација Србије сутра отпутовала је у Кину где ће од 28. јула до 5. августа учествовати на турнирима у Киншану и Меихоку.

Кошарка 25.07.2018 | 19:15
Кошаркаши Србије отпутовали на турнире у Кину
Противници нашем националном тиму на оба турнира биће селекције Кине, Анголе и Украјине.

У одсуству селектора Александра Ђорђевића, Србију ће на турнеји у Кини, предводити са клупе његов први помоћник Јовица Антонић који на располагању углавном има групу младих и талентованих играча.

"Поента ове акције је увођење у систем „А“ репрезентације што већег броја играча, који би, ако се укаже потреба, могли да помогну у новембарским и фебруарским мечевима квалификација за Светски куп. Желели смо да омогућимо шансу за три групе играча – за реконвалесценте који се враћају из повреда, затим играче који које смо већ користили током квалификација са циљем да њихов допринос подигнемо на још виши ниво, и на крају да дамо шансу младим, талентованим кошаркашима који до сада нису имали прилику да буду у сениорској репрезентацији. Желимо да имамо што већи фонд играча на које селектор Ђорђевић може да раћуна у наставку квалификација за Светски шампионат, кроз њихово увођење у стандарде понашања и систем игре у репрезентацији Србије. Постојала је идеја да на пут поведемо 14 кошаркаша, али због повреда ипак неће путовати Никола Јовановић и Брано Ђукановић", истакао је Јовица Антонић.

Антонић уверава да ће Србија на турнирима у Кини имати веома јаке ривале. Противници ће нам бити Кина у најјачем саставу, као и Украјина и Ангола, које ће такође наступити у саставу са којим играју квалификације за Светски куп. Ми ћемо на овим турнирима бити најмлађи и најнеискуснији тим, али биће то одлична провера за ову групу талентованих играча.

На турнирима у Кини Србију ће представљати следећих 12 играча: Немања Крстић, Горан Хускић, Марко Тејић, Стефан Пот, Војислав Стојановић, Душан Ристић, Никола Ребић, Вељко Бркић, Драган Апић, Илија Ђоковић, Мирослав Пашајлић и Немања Ненадић.

Турнир у Киншану:
28. јул: Србија – Кина (10:00)
29. јул: Србија – Ангола (10:00)
30. јул: Србија – Украјина (10:00)

Турнир у Меихоку:
3. август: Србија – Украјина (10:00)
4. август: Србија – Ангола (13:30)
5. август: Србија – Кина (13:30)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар