Košarkaši Srbije otputovali na turnire u Kinu

Bez selektora Đorđevića! Košarkaška reprezentacija Srbije sutra otputovala je u Kinu gde će od 28. jula do 5. avgusta učestvovati na turnirima u Kinšanu i Meihoku.

Košarka 25.07.2018 | 19:15
Košarkaši Srbije otputovali na turnire u Kinu
Protivnici našem nacionalnom timu na oba turnira biće selekcije Kine, Angole i Ukrajine.

U odsustvu selektora Aleksandra Đorđevića, Srbiju će na turneji u Kini, predvoditi sa klupe njegov prvi pomoćnik Jovica Antonić koji na raspolaganju uglavnom ima grupu mladih i talentovanih igrača.

"Poenta ove akcije je uvođenje u sistem „A“ reprezentacije što većeg broja igrača, koji bi, ako se ukaže potreba, mogli da pomognu u novembarskim i februarskim mečevima kvalifikacija za Svetski kup. Želeli smo da omogućimo šansu za tri grupe igrača – za rekonvalescente koji se vraćaju iz povreda, zatim igrače koji koje smo već koristili tokom kvalifikacija sa ciljem da njihov doprinos podignemo na još viši nivo, i na kraju da damo šansu mladim, talentovanim košarkašima koji do sada nisu imali priliku da budu u seniorskoj reprezentaciji. Želimo da imamo što veći fond igrača na koje selektor Đorđević može da raćuna u nastavku kvalifikacija za Svetski šampionat, kroz njihovo uvođenje u standarde ponašanja i sistem igre u reprezentaciji Srbije. Postojala je ideja da na put povedemo 14 košarkaša, ali zbog povreda ipak neće putovati Nikola Jovanović i Brano Đukanović", istakao je Jovica Antonić.

Antonić uverava da će Srbija na turnirima u Kini imati veoma jake rivale. Protivnici će nam biti Kina u najjačem sastavu, kao i Ukrajina i Angola, koje će takođe nastupiti u sastavu sa kojim igraju kvalifikacije za Svetski kup. Mi ćemo na ovim turnirima biti najmlađi i najneiskusniji tim, ali biće to odlična provera za ovu grupu talentovanih igrača.

Na turnirima u Kini Srbiju će predstavljati sledećih 12 igrača: Nemanja Krstić, Goran Huskić, Marko Tejić, Stefan Pot, Vojislav Stojanović, Dušan Ristić, Nikola Rebić, Veljko Brkić, Dragan Apić, Ilija Đoković, Miroslav Pašajlić i Nemanja Nenadić.

Turnir u Kinšanu:
28. jul: Srbija – Kina (10:00)
29. jul: Srbija – Angola (10:00)
30. jul: Srbija – Ukrajina (10:00)

Turnir u Meihoku:
3. avgust: Srbija – Ukrajina (10:00)
4. avgust: Srbija – Angola (13:30)
5. avgust: Srbija – Kina (13:30)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar