Боранија препуна витамина

Због завидне количине витамина А и Ц добра је у исхрани особа које пате од атеросклерозе и срчаних болести.

Здравље 25.07.2018 | 07:58
Боранија препуна витамина
АКО желите да ојачате имунитет - искористите боранију. Ово је њено време, па пожурите да направите неки укусни специјалитет у којем ће она да "доминира". Препоручује се због обиља хранљивих влакана, калијума, фолата и гвожђа, магнезијума, тиамина, бакра, калцијума, фосфора, протеина, омега 3 масних киселина и ниацина.

Због завидне количине витамина А и Ц добра је у исхрани особа које пате од атеросклерозе и срчаних болести. Само шоља бораније обезбеђује 16,6 одсто препоручених дневних доза витамина А и 20,2 одсто витамина Ц, који су добри у ослобађању слободних радикала. Осим тога, магнезијум и калијум које садржи снижавају притисак.

Боранија се користи у превенцији рака дебелог црева, због витамина Ц и бета-каротена. Садржи врло мало калорија, па је препорука и за оне који имају вишак килограма. Дијететска влакна којима је богата побољшавају варење, одржавају уредну столицу и снижавају холестерол у крви. Због знатног садржаја калијума, боранија је и одличан диуретик, јер помаже излучивање течности и штетних материја из организма.

Новости
фото:интернет
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар