Лијечи реуму и упалу десни

Осим што је незаобилазан у бројним колачима којима даје посебан укус и арому, мускатни орашчић уклања и бројне здравствене тегобе

Здравље 25.07.2018 | 07:50
Лијечи реуму и упалу десни
ОСИМ што је незаобилазан у бројним колачима којима даје посебан укус и арому, мускатни орашчић уклања и бројне здравствене тегобе. То најбоље знају заговорници алтернативне медицине, који сходно томе препоручују одређене традиционалне рецепте.

* За лечење учестале реуме растопите 2 кашике свињске масти и у њу додајте 3 кашике сунцокретовог уља. Када се мешавина загреје, додајте кашику мускатног ораха у праху, па све промешајте. Оставите да се охлади у стакленој тегли. Пре употребе добро загрејте кашику препарата, нанесите на газу, покријте реумом захваћено место и држите 20 минута.

* Против гингивитиса или упале десни спремите раствор тако што ћете у чашу прокључале воде додати 1/2 кашичице мускатног орашчића у праху. Раствор оставите да се охлади, а потом читавог дана испирајте уста. Овај раствор, иначе, помаже код свих оралних инфекција, али не сме да се гута.

* Против несанице нааправите тинктуру тако што ћете у шољу сипати 70-процентни алкохол, па у њега додати кашичицу мускатног ораха. Садржај добро промешајте и оставите да одстоји пет дана на сунцу. Потом га преспите у бочицу, затворите, и даље чувајте на хладном месту. Код појаве несанице, узбуђености и нервозе, укапајте 10 до 15 капи тинктуре у кашику меда, полако све растопите у устима и прогутајте.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар