Кинези спремили 25 милиона долара за Вејда!

Двејн Вејд, амерички кошаркаш, од недавно је на мети клубова из кинеске лиге, а сада је на столу и једна конкретна понуда.  Вејд бира: "Сића" у НБА или милиони у Кини?! Хоће ли Кина добити нову звезду? Вејд озбиљно размишља о томе. . .

Кошарка 27.07.2018 | 11:15
Кинези спремили 25 милиона долара за Вејда!
Вејд је прошлу сезону провео у 'свом' Мајами Хиту, а сада још увек није одлучио где ће наставити каријеру, или ће је можда окончати.

Недавно се појавила информација да су за Вејда заинтересовани кинески клубови, а сада је Џеђијан Голден Булс послао понуду од 25 милиона долара на три године, пренео је кошаркашки портал Спортандо.

Такозвана 'монструозна' понуда стварно јесте таква, за стандарде свих неамеричких тржишта, а можда чак и већа од оне коју би 36-годишњи Американац добио у НБА лиги. 

Двејн је минулу сезону отпочео у Кливленду, али се трејдом вратио у Мајами у којем је и започео каријеру. За Хит је током 21 утакмице просечно бележио 12 поена, 3,1 асистенцију и 3,4 скока. 

Вејду су тренутно све опције отворене, али је више пута рекао да ће, ако одлучи да настави каријеру у НБА, то урадити вероватно само у Мајамију.

Двејн Вејд се налази на раскрцници каријере.

Искусни кошаркаш је већ у позним играчким годинама (36) и не може да "доминира" у оној мери како је то радио у златном периоду за Мајами, а овог лета је добио и примамљиву понуду из Кине коју није тако лако одбити...

Како преноси "Спортандо", Џеђанг Голден Булси понудили су му богати уговор на три године вредан чак 25 милиона долара, без бонуса!

Извори блиски играчу наводе да он озбиљно размишља о овој богатој понуди због тога што ће овог лета, као слободан агент, највероватније потписати "ветерански уговор" вредан тек око 2 милиона долара годишње.

Ипак, некадашњи играч Хита, Кавса и Булса има дилему због тога што је уговор у Кини на три године, али би за разлику од НБА лиге где ће његова улога бити мања - у Џеђангу опет бити лидер.

У току каријере Вејд је зарадио више од 180 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар