Kinezi spremili 25 miliona dolara za Vejda!

Dvejn Vejd, američki košarkaš, od nedavno je na meti klubova iz kineske lige, a sada je na stolu i jedna konkretna ponuda.  Vejd bira: "Sića" u NBA ili milioni u Kini?! Hoće li Kina dobiti novu zvezdu? Vejd ozbiljno razmišlja o tome. . .

Košarka 27.07.2018 | 11:15
Kinezi spremili 25 miliona dolara za Vejda!
Vejd je prošlu sezonu proveo u 'svom' Majami Hitu, a sada još uvek nije odlučio gde će nastaviti karijeru, ili će je možda okončati.

Nedavno se pojavila informacija da su za Vejda zainteresovani kineski klubovi, a sada je Džeđijan Golden Buls poslao ponudu od 25 miliona dolara na tri godine, preneo je košarkaški portal Sportando.

Takozvana 'monstruozna' ponuda stvarno jeste takva, za standarde svih neameričkih tržišta, a možda čak i veća od one koju bi 36-godišnji Amerikanac dobio u NBA ligi. 

Dvejn je minulu sezonu otpočeo u Klivlendu, ali se trejdom vratio u Majami u kojem je i započeo karijeru. Za Hit je tokom 21 utakmice prosečno beležio 12 poena, 3,1 asistenciju i 3,4 skoka. 

Vejdu su trenutno sve opcije otvorene, ali je više puta rekao da će, ako odluči da nastavi karijeru u NBA, to uraditi verovatno samo u Majamiju.

Dvejn Vejd se nalazi na raskrcnici karijere.

Iskusni košarkaš je već u poznim igračkim godinama (36) i ne može da "dominira" u onoj meri kako je to radio u zlatnom periodu za Majami, a ovog leta je dobio i primamljivu ponudu iz Kine koju nije tako lako odbiti...

Kako prenosi "Sportando", Džeđang Golden Bulsi ponudili su mu bogati ugovor na tri godine vredan čak 25 miliona dolara, bez bonusa!

Izvori bliski igraču navode da on ozbiljno razmišlja o ovoj bogatoj ponudi zbog toga što će ovog leta, kao slobodan agent, najverovatnije potpisati "veteranski ugovor" vredan tek oko 2 miliona dolara godišnje.

Ipak, nekadašnji igrač Hita, Kavsa i Bulsa ima dilemu zbog toga što je ugovor u Kini na tri godine, ali bi za razliku od NBA lige gde će njegova uloga biti manja - u Džeđangu opet biti lider.

U toku karijere Vejd je zaradio više od 180 miliona dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar