Српска дестинација која се сматра "елитним туризмом"

Број оних који посете Србију из године у годину расте, а то су најчешће страни туристи из Турске, Грчке, Бугарске, Хрватске, БиХ, Словеније. . .

Путовања 23.07.2018 | 14:15
Српска дестинација која се сматра "елитним туризмом"
Србија такође бележи раст туризма у региону југоисточне Европе и Медитерана са оствареним девизним приливом од милијарду и двеста милиона долара колико је забележила у 2017. години.

Страни медији су одавно уврстили Србију у топ неоткривене дестинације које би туристи требало да посете. Једна дестинација у Србији се посебно сматра „елитним туризмом“.

“На Старој планини имамо 30 одсто више гостију и 25 одсто више ноћења, што је сјајно“, наводи у Јутру са Наташом на ТВ Прва Горан Караџић, директор предузећа Стара планина хотел & ресорт – “Оно што нуди наша природа ретко где у свету може да се види. Госте тешко можемо да преваримо, поготово оне који долазе више пута. Тренутно у хотелу борави 150 Индуса који снимају филм. Боливуд је препознао наше природне лепоте“

Иако Старој планини недостаје још много садржаја да би била класична туристичка планина, занимљиво је да се на њу одлази ради адреналинског туризма, ендемским врста, параглајдинга, бајкинга... Али, није да се то неће променити.

“У плану су нови грађевински пројекти. Стара планина ће добити једно право планинско село са аутентичним кућицама. Стара планина је већ препозната као потенцијал, а домаћи и страни привредници већ увелико показују интересовање“, закључио је Караџић.

Како стићи?

Од три путна правца ка Старој планини, нови пут од Сврљига је завршен прошле недеље, а од Београда до Старе планине има тачно три и по сата нормалне вожње.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

24.07.2018 08:01

Овде се растојање јос увијек мјери сатима.

ОДГОВОРИТЕ