Srpska destinacija koja se smatra "elitnim turizmom"

Broj onih koji posete Srbiju iz godine u godinu raste, a to su najčešće strani turisti iz Turske, Grčke, Bugarske, Hrvatske, BiH, Slovenije. . .

Putovanja 23.07.2018 | 14:15
Srpska destinacija koja se smatra "elitnim turizmom"
Srbija takođe beleži rast turizma u regionu jugoistočne Evrope i Mediterana sa ostvarenim deviznim prilivom od milijardu i dvesta miliona dolara koliko je zabeležila u 2017. godini.

Strani mediji su odavno uvrstili Srbiju u top neotkrivene destinacije koje bi turisti trebalo da posete. Jedna destinacija u Srbiji se posebno smatra „elitnim turizmom“.

“Na Staroj planini imamo 30 odsto više gostiju i 25 odsto više noćenja, što je sjajno“, navodi u Jutru sa Natašom na TV Prva Goran Karadžić, direktor preduzeća Stara planina hotel & resort – “Ono što nudi naša priroda retko gde u svetu može da se vidi. Goste teško možemo da prevarimo, pogotovo one koji dolaze više puta. Trenutno u hotelu boravi 150 Indusa koji snimaju film. Bolivud je prepoznao naše prirodne lepote“

Iako Staroj planini nedostaje još mnogo sadržaja da bi bila klasična turistička planina, zanimljivo je da se na nju odlazi radi adrenalinskog turizma, endemskim vrsta, paraglajdinga, bajkinga... Ali, nije da se to neće promeniti.

“U planu su novi građevinski projekti. Stara planina će dobiti jedno pravo planinsko selo sa autentičnim kućicama. Stara planina je već prepoznata kao potencijal, a domaći i strani privrednici već uveliko pokazuju interesovanje“, zaključio je Karadžić.

Kako stići?

Od tri putna pravca ka Staroj planini, novi put od Svrljiga je završen prošle nedelje, a od Beograda do Stare planine ima tačno tri i po sata normalne vožnje.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joja

24.07.2018 08:01

Ovde se rastojanje jos uvijek mjeri satima.

ODGOVORITE