Парадајз не сијеците унапријед

Релативно чврсто поврће, попут броколија, карфиола, прокеља, можете сећи без бојазни да ће поступак значајније да утиче на квалитет.

Здравље 23.07.2018 | 14:05
Парадајз не сијеците унапријед
РАДИ уштеде времена, често исечемо поврће за викенд и онда га током недеље користимо у различитим брзим рецептима. И док неко поврће "трпи" такав третман, друго никако не би требало да сецкамо неколико дана раније.

Релативно чврсто поврће, попут броколија, карфиола, прокеља, можете сећи без бојазни да ће поступак значајније да утиче на квалитет. Ако планирате да касније у току истог дана припремате поврће, исечене комаде прекријте убрусом да сачувате влажност. Уколико ћете их чувати преко ноћи, ставите их у посуду са папирним убрусом. Треба да знате да ће поврће брже пропасти него да је остало у комаду јер је изложено кисеонику. Да не би постало суво или добило браон боју, најбоље је да га не пуштате да дуго стоји.

Кад је реч о поврћу које не би требало сећи унапред, на првом месту је плави патлиџан који кад дође у додир са кисеоником брзо добија браон боју. Со и лимунов сок могу да спрече овај природни процес, али је ипак боље не сећи га унапред. Исто важи и за парадајз који губи сочност кад га раније исечете.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар