"Федереров рекорд је угрожен!"

Бивши британски тенисер Тим Хенман уверен је да постоје играчи који могу да сустигну и престигну Швајцарца који је освојио 20 гренд слем трофеја.

Тенис 26.07.2018 | 20:35
"Федереров рекорд је угрожен!"
Роџер Федерер је до сада у каријери освојио 20 гренд слем трофеја, што је највише у историји тениса. Иза њега је Рафаел Надал са 17 пехара, Пит Сампрас има 14, а Новак Ђоковић 13 гренд слем трофеја, након што је прошлог викенда освојио четврти на Вимблдону.

Тим Хенман, бивши британски тенисер, уверен је да је Федереров рекорд угрожен, будући да су у врху играчи који су и даље активни.

"Мислим да већ може да се спекулише о томе ко би могао да престигне Роџера. Искрено, мислим да су његове шансе потрошене. Надал има велику прилику, а верујем да ће Ђоковић својој колекцији трофеја додати још вимблдонских, али и пехара са других гренд слемова", рекао је Хенман, уз напомену да се нада да би и Енди Мареј могао да се "умеша" у ту борбу, иако то није реално јер има само три гренд слема до сада.



Бивши четврти тенисер света објаснио је како би то брзо могло да се деси.

"Рафа брани трофеј на УС Опену, што би потенцијално био 18. пехар. Искрено, не видим ко би могао да га заустави на Ролан Гаросу следеће године, тако да би дошао на само корак од Федереровог рекорда. Реално је да би он могао брзо да буде угрожен. Наравно, Ђоковић је такође ту озбиљан ривал у трци, али мислим да Надал има највеће шансе да 'склони' Федерера", рекао је Хенман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар