"Federerov rekord je ugrožen!"

Bivši britanski teniser Tim Henman uveren je da postoje igrači koji mogu da sustignu i prestignu Švajcarca koji je osvojio 20 grend slem trofeja.

Tenis 26.07.2018 | 20:35
"Federerov rekord je ugrožen!"
Rodžer Federer je do sada u karijeri osvojio 20 grend slem trofeja, što je najviše u istoriji tenisa. Iza njega je Rafael Nadal sa 17 pehara, Pit Sampras ima 14, a Novak Đoković 13 grend slem trofeja, nakon što je prošlog vikenda osvojio četvrti na Vimbldonu.

Tim Henman, bivši britanski teniser, uveren je da je Federerov rekord ugrožen, budući da su u vrhu igrači koji su i dalje aktivni.

"Mislim da već može da se spekuliše o tome ko bi mogao da prestigne Rodžera. Iskreno, mislim da su njegove šanse potrošene. Nadal ima veliku priliku, a verujem da će Đoković svojoj kolekciji trofeja dodati još vimbldonskih, ali i pehara sa drugih grend slemova", rekao je Henman, uz napomenu da se nada da bi i Endi Marej mogao da se "umeša" u tu borbu, iako to nije realno jer ima samo tri grend slema do sada.



Bivši četvrti teniser sveta objasnio je kako bi to brzo moglo da se desi.

"Rafa brani trofej na US Openu, što bi potencijalno bio 18. pehar. Iskreno, ne vidim ko bi mogao da ga zaustavi na Rolan Garosu sledeće godine, tako da bi došao na samo korak od Federerovog rekorda. Realno je da bi on mogao brzo da bude ugrožen. Naravno, Đoković je takođe tu ozbiljan rival u trci, ali mislim da Nadal ima najveće šanse da 'skloni' Federera", rekao je Henman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar