Пезер трећи на Балкану! Србији четири злата!

Марија оверила карту за ЕП, Србији четири злата! Српска копљашица остварила је норму за ЕП у Берлину почетком августа на Балканском првенству, на којем су српски атлетичари освојили шест медаља.  Зеничанин, Месуд Пезер, освојио је данас бронзану медаљу на 71. Балканском првенству у Старој Загори.

Остали спортови 22.07.2018 | 13:45
Пезер трећи на Балкану! Србији четири злата!
Пезер је бацио куглу на дужину од 19,72 метра, што је било довољно за треће мјесто па тако није одбранио титулу првака од прошле године из Новог Пазара, када је побиједио с 20,11 м.

Пезер је прошле године био проглашен и за најбољег сениорског атлетичара Балкана.

Ове је године, хицем од 20,77 м, освојио наслов дворанског првака Балкана у Истанбулу.

Марија оверила карту за ЕП, Србији четири злата. Српска копљашица остварила је норму за ЕП у Берлину почетком августа на Балканском првенству, на којем су српски атлетичари освојили шест медаља.

Српски атлетичари остварили су велики успех на Балканском шампионату у Старој Загори. Освојили су четири златне и две сребрне медаље.

Марија Вученовић је у бацању копља освојила прво место, остваривши хитац од 60,60 метара, и то у последњој, шестој серији.

Осим златне медаље, српска копљашица испунила је и норму за Европско првенство, које ће почетком августа бити одржано у Берлину.

Она је 11. члан српске експедиције који ће се наћи на првенству Старог континента у Немачкој.

Златним медаљама у Старој Загори окитили су се и Емир Бекрић у трци на 400 метара препоне, најбољим резултатом сезоне (51,05), млади Елзан Бибић у трци на 1.500 метара - 3:43,37 минута, што му је прво одличје у сениорској конкуренцији, као и Теодора Симовић у трци на 3.000 метара, остваривши време 9:30,36 минута.

Вицешампиони Балкана постали су Тамара Салашки, која је у трци на 400 метара остварила резултат 52,26 секунди, као и Страхиња Јованчевић, који је освојио сребро у дисциплини скок у даљ забележивши даљину 7,70 метара.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар