Pezer treći na Balkanu! Srbiji četiri zlata!

Marija overila kartu za EP, Srbiji četiri zlata! Srpska kopljašica ostvarila je normu za EP u Berlinu početkom avgusta na Balkanskom prvenstvu, na kojem su srpski atletičari osvojili šest medalja.  Zeničanin, Mesud Pezer, osvojio je danas bronzanu medalju na 71. Balkanskom prvenstvu u Staroj Zagori.

Ostali sportovi 22.07.2018 | 13:45
Pezer treći na Balkanu! Srbiji četiri zlata!
Pezer je bacio kuglu na dužinu od 19,72 metra, što je bilo dovoljno za treće mjesto pa tako nije odbranio titulu prvaka od prošle godine iz Novog Pazara, kada je pobijedio s 20,11 m.

Pezer je prošle godine bio proglašen i za najboljeg seniorskog atletičara Balkana.

Ove je godine, hicem od 20,77 m, osvojio naslov dvoranskog prvaka Balkana u Istanbulu.

Marija overila kartu za EP, Srbiji četiri zlata. Srpska kopljašica ostvarila je normu za EP u Berlinu početkom avgusta na Balkanskom prvenstvu, na kojem su srpski atletičari osvojili šest medalja.

Srpski atletičari ostvarili su veliki uspeh na Balkanskom šampionatu u Staroj Zagori. Osvojili su četiri zlatne i dve srebrne medalje.

Marija Vučenović je u bacanju koplja osvojila prvo mesto, ostvarivši hitac od 60,60 metara, i to u poslednjoj, šestoj seriji.

Osim zlatne medalje, srpska kopljašica ispunila je i normu za Evropsko prvenstvo, koje će početkom avgusta biti održano u Berlinu.

Ona je 11. član srpske ekspedicije koji će se naći na prvenstvu Starog kontinenta u Nemačkoj.

Zlatnim medaljama u Staroj Zagori okitili su se i Emir Bekrić u trci na 400 metara prepone, najboljim rezultatom sezone (51,05), mladi Elzan Bibić u trci na 1.500 metara - 3:43,37 minuta, što mu je prvo odličje u seniorskoj konkurenciji, kao i Teodora Simović u trci na 3.000 metara, ostvarivši vreme 9:30,36 minuta.

Vicešampioni Balkana postali su Tamara Salaški, koja je u trci na 400 metara ostvarila rezultat 52,26 sekundi, kao i Strahinja Jovančević, koji je osvojio srebro u disciplini skok u dalj zabeleživši daljinu 7,70 metara.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar