Савић: За нас првенство тек сад почиње!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да за његову екипу Европско првенство почиње утакмицом четвртфинала.  "Не заварамо се да су Мађари слаби"! У ишчекивању ватерполо класика у четвртфиналу Европског ватерполо првенства у Барселони. . . Савић наметнуо јак ритам тренинга.

Остали спортови 21.07.2018 | 17:15
Савић: За нас првенство тек сад почиње!
Српски ватерполисти су имали слободно после подне али су увече после састанка пажљиво посматрали прво дуел Хрватске и Грчке односно Шпаније и Црне Горе. Заједно са Италијом и Србијом директни четвртфиналисти су још Хрватска и Шпанија.

Ако све буде према очекивањима после сутрашњих утакмица осмине финала Србија би у четвртфиналу у уторак играла са Мађарском, Хрватска са Црном Гором, Шпанија са Грчком док ће Италија бити ривал победнику сусрета Француска - Русија.

"За нас првенство сада почиње. Не желим ништа о Мађарима да причам, нека се заврше дуели у недељу. Наш задатак јесте да одржимо такмичарски тонус. Нисмо имали јаке утакмице у групи, користили смо их за друге ствари а сада је време за сусрете у којима се игра само на победу", каже селектор Дејан Савић. 

Сава Ранђеловић је био запажен у досадашњем делу првенства:

"Није први пут да имамо три дана слободно. Знам већ да ћемо га искористити на најбоqји могући начин. Учинићемо све да Мадјаре дочекамо у најбољем могућем издању. Добри су, бољи од резултата које су остварили до сада".

Капитен Филип Филиповић, МВП 2. кола, успешно води екипу. Утакмице у групи је већ заборавио:

"Није Словачка екипа на коју би још требало да се троше речи. Најважније је да смо живи и здрави, да повреда нема и да ћемо спремни дочекати утакмице. Досадашње су потврдиле да је ово изузетно јако такмичење а ми се не заваравамо да су Мађари слаби".

Данас су на програму два тренинга. Савић, Петровић, Ћирић и Павловић имају програм.

После утакмица у групама објављени су и статистички подаци. До сада су бројке на страни Хрватске која има најбољи проценат шута и реализације играча више. Србија има шут око 40%, играча више 68 посто%. Најуспешнији голман тренутно је одлични Италијан Дел Лунго са 80 посто%, Бане Митровић је на око 55%.

На листи стрелаца Води Грк Влахопулос са 11 голова испред Ивовића из Црне Горе и Вукићевића из Хрватске који су постигли 10.

Код Срба Ћук је постигао 6, Филиповић и Мандић 5, Прлаиновић и Алексић 4, Пијетловић и Јакшић 3...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар