Savić: Za nas prvenstvo tek sad počinje!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da za njegovu ekipu Evropsko prvenstvo počinje utakmicom četvrtfinala.  "Ne zavaramo se da su Mađari slabi"! U iščekivanju vaterpolo klasika u četvrtfinalu Evropskog vaterpolo prvenstva u Barseloni. . . Savić nametnuo jak ritam treninga.

Ostali sportovi 21.07.2018 | 17:15
Savić: Za nas prvenstvo tek sad počinje!
Srpski vaterpolisti su imali slobodno posle podne ali su uveče posle sastanka pažljivo posmatrali prvo duel Hrvatske i Grčke odnosno Španije i Crne Gore. Zajedno sa Italijom i Srbijom direktni četvrtfinalisti su još Hrvatska i Španija.

Ako sve bude prema očekivanjima posle sutrašnjih utakmica osmine finala Srbija bi u četvrtfinalu u utorak igrala sa Mađarskom, Hrvatska sa Crnom Gorom, Španija sa Grčkom dok će Italija biti rival pobedniku susreta Francuska - Rusija.

"Za nas prvenstvo sada počinje. Ne želim ništa o Mađarima da pričam, neka se završe dueli u nedelju. Naš zadatak jeste da održimo takmičarski tonus. Nismo imali jake utakmice u grupi, koristili smo ih za druge stvari a sada je vreme za susrete u kojima se igra samo na pobedu", kaže selektor Dejan Savić. 

Sava Ranđelović je bio zapažen u dosadašnjem delu prvenstva:

"Nije prvi put da imamo tri dana slobodno. Znam već da ćemo ga iskoristiti na najboqji mogući način. Učinićemo sve da Madjare dočekamo u najboljem mogućem izdanju. Dobri su, bolji od rezultata koje su ostvarili do sada".

Kapiten Filip Filipović, MVP 2. kola, uspešno vodi ekipu. Utakmice u grupi je već zaboravio:

"Nije Slovačka ekipa na koju bi još trebalo da se troše reči. Najvažnije je da smo živi i zdravi, da povreda nema i da ćemo spremni dočekati utakmice. Dosadašnje su potvrdile da je ovo izuzetno jako takmičenje a mi se ne zavaravamo da su Mađari slabi".

Danas su na programu dva treninga. Savić, Petrović, Ćirić i Pavlović imaju program.

Posle utakmica u grupama objavljeni su i statistički podaci. Do sada su brojke na strani Hrvatske koja ima najbolji procenat šuta i realizacije igrača više. Srbija ima šut oko 40%, igrača više 68 posto%. Najuspešniji golman trenutno je odlični Italijan Del Lungo sa 80 posto%, Bane Mitrović je na oko 55%.

Na listi strelaca Vodi Grk Vlahopulos sa 11 golova ispred Ivovića iz Crne Gore i Vukićevića iz Hrvatske koji su postigli 10.

Kod Srba Ćuk je postigao 6, Filipović i Mandić 5, Prlainović i Aleksić 4, Pijetlović i Jakšić 3...

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar