Како да направите што боље фотке на љетовању

Фотограф Мајкл Фар поделио је савете како да направите најбоље фотографије са летовања користећи свој смартфон.

Путовања 21.07.2018 | 12:52
Како да направите што боље фотке на љетовању
1. Добро упознајте функције камере телефона – Раw, Моноцхроме, Нигхт, Супер Слоw Мотион, Портраит, Апертуре, ХДР, Панорамиц, Лигхт Паинтинг, тиме-лапсе... Пре путовања добро се упознајте са сваком од наведених опција. 

2. Уложите у екстерну батерију - Већина данашњих смартфонова нема дуг век батерије, а ако у обзир узмемо непрестано тражење wи-фи сигнала, сликање и активирану мапу, онда вам је поwер банк и те како потребан. 

3. Купите додатке – Ако желите да фотографију доведете на следећи ниво онда на време набавите аксесосаре попут додатка за фисх еyе ефекат. 

4. Добро светло претвара фотографију у чисту магију. Неки телефони су дизајнирани тако да ухвате магију и при лошем осветљењу, али непрестана потрага за добрим светлом управо је оно чиме се ми фотографи бавимо. 

5. Телефони су много мањи од камере – предности су што заиста можете сликати из углова из којих апарт то не може. Немојте само уперити телефон и сликати – будите креативни, одоздо, одозго, ставите телефон на ствари и приближите се да би фотке биле савршене.

6. Средите фотографије – нагласите светло, истакните контраст, играјте се до миле воље, а толико је пхото едитора на Гоогле Плаy-у и АппСторе-у да је превише тешко издвојити један. 

7. Користите Портраит моде, али не само за портрете – овај режим је савршен за истицање субјекта који сликате и замрачивање позадине која можда није толико интересантна. Овај режим одлично функционише када сликате изблиза јер ће фотка изгледати професионалније. 

8. Сликајте у РАW режиму јер то значи да ћете добити слику од 40МБ, а самим тим ће она бити квалитетнија након обраде. 

9. Користите Имаге Стабилисатион опцију док снимате видео – камера телефона скоро се па граничи са професионалним камерама, а ова опција помоћи ће да снимак буде квалитетнији при снимању покрета. 

10. Путујте са људима који имају стрпљења – јер, да се не лажемо... Има да застајкујуте сваки секунд и тражите да вас неко слика. Само једна напомена – немојте одмах јурити wи-фи како бисте окачили слику што пре. Не пропуштајте дружење са амбијентом и његовим људима, а фотке има кад ћете качити.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар