Црногорска плажа која је освојила Гранд Приx за најљепшу у Европи

Бечићка плажа је у Паризу 1935. године добила Гранд приx и проглашена је за најлепшу плажу у Европи, а тридесет година касније добила је и Златну палму за најлепшу плажу Медитерана.

Путовања 21.07.2018 | 12:46
Црногорска плажа која је освојила Гранд Приx за најљепшу у Европи
Дуга је око 2.000 метара, песковита и нарочито позната по разнобојном песку, насталом од доноса камења из четири потока. Најатрактивнија је свакако „Зелена“ стена на самом улазу у Рафаиловиће која представља једну од плажа на којима је море најчистије на црногорској обали.

По изласку из пешачког тунела пролази се ланац луксузних хотелских комплекса, а усред увале, на изолованом брежуљку, тик уз горњи део плаже налази се црква Светог Томе, која окружена чемпресива има лепу порту и видиковац.

Бечићка плажа се простире од рта Завала до рта Ђевиштиње, а издељена је на више хотелских и јавних купалишта. Окружена је хотелима највише категорије и одличним ресторанима домаће и интернационалне кухиње.

Дуга шеталишна стаза уз саму плажу води до Каменова на једној, а до Старог града у Будви на другој страни.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цхристиан Сwеден

21.07.2018 17:30

То нису плазе вец приватне прције које су кафици оградили и морас да им плацас лезаљку, ни воду не смијес да понесес са собом фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко Радошић

27.06.2023 15:27

Тако је, али само дјелимично. Ево ја се управо сада сунчам испред ,,Зелене" стијене, као што радим годинама љети, и не видим лежаљке ни кафане у близини. Дакле, може свуда да се нађе мјесто, без плаћања икоме... Рафаиловићима,