Crnogorska plaža koja je osvojila Grand Prix za najljepšu u Evropi

Bečićka plaža je u Parizu 1935. godine dobila Grand prix i proglašena je za najlepšu plažu u Evropi, a trideset godina kasnije dobila je i Zlatnu palmu za najlepšu plažu Mediterana.

Putovanja 21.07.2018 | 12:46
Crnogorska plaža koja je osvojila Grand Prix za najljepšu u Evropi
Duga je oko 2.000 metara, peskovita i naročito poznata po raznobojnom pesku, nastalom od donosa kamenja iz četiri potoka. Najatraktivnija je svakako „Zelena“ stena na samom ulazu u Rafailoviće koja predstavlja jednu od plaža na kojima je more najčistije na crnogorskoj obali.

Po izlasku iz pešačkog tunela prolazi se lanac luksuznih hotelskih kompleksa, a usred uvale, na izolovanom brežuljku, tik uz gornji deo plaže nalazi se crkva Svetog Tome, koja okružena čempresiva ima lepu portu i vidikovac.

Bečićka plaža se prostire od rta Zavala do rta Đevištinje, a izdeljena je na više hotelskih i javnih kupališta. Okružena je hotelima najviše kategorije i odličnim restoranima domaće i internacionalne kuhinje.

Duga šetališna staza uz samu plažu vodi do Kamenova na jednoj, a do Starog grada u Budvi na drugoj strani.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Christian Sweden

21.07.2018 19:30

To nisu plaze vec privatne prcije koje su kafici ogradili i moras da im placas lezaljku, ni vodu ne smijes da poneses sa sobom fuj

ODGOVORITE