ЕП: Рутинска побједа "делфина", слиједи оно главно!

'Делфинима' довољна прва деоница за оверу четвртфинала.  Ватерполисти Србије декласирали су Словачку и оверили пласман у четвртфинале Европског првенства са првог места у групи Д.  Српски ватерполисти савладали Словачку, на крају групне фазе Европског првенства. Следи припрема за Мађарску.

Остали спортови 20.07.2018 | 13:15
ЕП: Рутинска побједа "делфина", слиједи оно главно!
Ватерполо репрезентација Србије, бранилац титуле шампиона континента, тријумфално је завршила уводну фазу Европског првенства (ЕП).

Изабраници Дејана Савића без проблема су победили Словаке, "оверили" прво место и директан пласман у четвртфинале, у којем ће им ривал бити Мађарска, осим у случају да Холанђани у осмини финала направе огромну сензацију.

Србија - Словачка 13:8 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0)

Пред "делфинима" сада су три дана паузе и припрема за четвртфинале, заказано за уторак. Та припрема, под вођством стручњака за кондицију Владимира Павловића, увелико је и почела.

По два гола у мирном мечу против Словака постигли су Никола Јакшић, Филип Филиповић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Милан Алексић и Душан Мандић а један погодак постигао је Немања Вицо.

Дефинитивна потврда да ће Мађари бити ривал "делфинима" очекује се у суботу, када ће бити одиграни мечеви осмине финала.

Српски ватерполисти су у прва два кола ЕП савладали Румунунију у мирној утакмици, а потом и Русију, у дуелу за који је ипак било потребно више снаге. Као и обично када су наши ватерполисти у питању, група је послужила за "продужену" припрему за главне битке, које су пред њима следеће недеље, у нокаут фази.

‘Делфини’ су у јутарњем термину у Барселони одиграли онолико колико им је било потребно и славили резултатом 13:5 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0)

Све је већ било решено после првих осам минута јер су наши репрезентативци имали предност од 5:1, што је била сасвим добра залиха да се опуштеније одраде следеће три четвртине.

Изабраници Дејана Савића су почели веома концентрисано у одбрани, били ефикасни у нападу и лако потврдили епитет фаворита. То је било довољно, упркос паду концентрације у следеће две четвртине када су противници запретили и успевали да парирају, али тријумф ни у једном тренутку није долазио у питање. 

Филип Филиповић, Милан Алексић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Душан Мандић и Милош Ћук постигли су по два гола, док је један додао Немања Вицо. 

С друге стране, најбољи код Словака био је двоструки стрелац Лукаш Дурик, а по једном су се у стрелце уписивали Михал Урадник и браћа Марош и Марек Ткач. 

Овим тријумфом је Србија оверила четвртфинале и себи обезбедила три дана одмора, што је веома важно у оваквом формату такмичења. 

Још није познато ко ће нам бити ривал, пошто се чека победник плеј-офа између другопласиране екипе из групе А и трећепласиране из групе Ц. 

Та утакмица је на програму у уторак, 24. јула, а термин ће бити накнадно познат.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар