EP: Rutinska pobjeda "delfina", slijedi ono glavno!

'Delfinima' dovoljna prva deonica za overu četvrtfinala.  Vaterpolisti Srbije deklasirali su Slovačku i overili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva sa prvog mesta u grupi D.  Srpski vaterpolisti savladali Slovačku, na kraju grupne faze Evropskog prvenstva. Sledi priprema za Mađarsku.

Ostali sportovi 20.07.2018 | 13:15
EP: Rutinska pobjeda "delfina", slijedi ono glavno!
Vaterpolo reprezentacija Srbije, branilac titule šampiona kontinenta, trijumfalno je završila uvodnu fazu Evropskog prvenstva (EP).

Izabranici Dejana Savića bez problema su pobedili Slovake, "overili" prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale, u kojem će im rival biti Mađarska, osim u slučaju da Holanđani u osmini finala naprave ogromnu senzaciju.

Srbija - Slovačka 13:8 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0)

Pred "delfinima" sada su tri dana pauze i priprema za četvrtfinale, zakazano za utorak. Ta priprema, pod vođstvom stručnjaka za kondiciju Vladimira Pavlovića, uveliko je i počela.

Po dva gola u mirnom meču protiv Slovaka postigli su Nikola Jakšić, Filip Filipović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Milan Aleksić i Dušan Mandić a jedan pogodak postigao je Nemanja Vico.

Definitivna potvrda da će Mađari biti rival "delfinima" očekuje se u subotu, kada će biti odigrani mečevi osmine finala.

Srpski vaterpolisti su u prva dva kola EP savladali Rumununiju u mirnoj utakmici, a potom i Rusiju, u duelu za koji je ipak bilo potrebno više snage. Kao i obično kada su naši vaterpolisti u pitanju, grupa je poslužila za "produženu" pripremu za glavne bitke, koje su pred njima sledeće nedelje, u nokaut fazi.

‘Delfini’ su u jutarnjem terminu u Barseloni odigrali onoliko koliko im je bilo potrebno i slavili rezultatom 13:5 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0)

Sve je već bilo rešeno posle prvih osam minuta jer su naši reprezentativci imali prednost od 5:1, što je bila sasvim dobra zaliha da se opuštenije odrade sledeće tri četvrtine.

Izabranici Dejana Savića su počeli veoma koncentrisano u odbrani, bili efikasni u napadu i lako potvrdili epitet favorita. To je bilo dovoljno, uprkos padu koncentracije u sledeće dve četvrtine kada su protivnici zapretili i uspevali da pariraju, ali trijumf ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. 

Filip Filipović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk postigli su po dva gola, dok je jedan dodao Nemanja Vico. 

S druge strane, najbolji kod Slovaka bio je dvostruki strelac Lukaš Durik, a po jednom su se u strelce upisivali Mihal Uradnik i braća Maroš i Marek Tkač. 

Ovim trijumfom je Srbija overila četvrtfinale i sebi obezbedila tri dana odmora, što je veoma važno u ovakvom formatu takmičenja. 

Još nije poznato ko će nam biti rival, pošto se čeka pobednik plej-ofa između drugoplasirane ekipe iz grupe A i trećeplasirane iz grupe C. 

Ta utakmica je na programu u utorak, 24. jula, a termin će biti naknadno poznat.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar