ЛЕ: Сарајево прошло, Широки испао!

Широки без изненађења у Словенији.  Екипа Бориса Павића је пружила солидну партију, опет у другом полувремену дошла до поравнања, али више од тога није могла. Сарајево рутински са Банантсом, чека се УЕФА. . .  "Бордо" тим без проблема на "Кошеву" славио и у другом мечу против јерменског Банатса, овај пут 3:0, те тако укупним резултатом 5:1 прошао у друго коло квалификација за Лигу Европе, гдје ће играти против Фиорентине или Аталанте.

Фудбал 19.07.2018 | 23:30
ЛЕ: Сарајево прошло, Широки испао!
Сигурном игром у оба меча, фудбалери Сарајева елиминисали су јерменски Банантс и пласирали се у друго коло квалификација за Лигу Европе.

УЕФА би у току сутрашњег дана требало да донесе одлуку да ли ће Милан бити избачен из Европе или не. У случају да "росонери" не наступе у Европи, што је најреалнија опција, Сарајево ће у наредној рунди квалификација играти против Фиорентине. У супротном, "бордо" тим играће двомеч са Аталантом.

Након тријумфа 2:1 у Јеревану, Сарајлије су вечерас биле још убједљивије и славиле са 3:0 на "Кошеву".

САРАЈЕВО - БАНАНТС 3:0 (2:0)

Сарајево је било бољи ривал током свих 90 минута, а сам податак да гости нису имали нити један ударац у оквир гола Бојана Павловића, довољно говори о њиховој немоћи.

Треба истаћи чињеницу да је Хусреф Мусемић од првог минута одлучио да на позицији лијевог бека заигра млади Селмир Пидро, који је дебитовао у сениорском тиму Сарајева, баш као и Шевкија Ресић, који је ушао у другом дијелу меча.

Домаћи су од старта кренули офанзивно. Иако су из Јерменије донијели тријумф, настојали су да постигну још који гол и тако ријеше питање побједника, ако се оно уопште и постављало уочи реванша.

Све је било одлучено средином првог полувремена, када су фудбалери Сарајева постигли два гола. У 31. минуту млади Нихад Мујакић погодио је за 1:0, да би само седам минута касније на семафору било већ 2:0. Стријелац другог гола био је Мерсудин Ахметовић.

Коначних 3:0 поставио је млади Ресић, само четири минута након што је ушао у игру.

Након сигурног вођства, скоро ништа битно није виђено на "Кошеву" па су фудбалери бх. тима рутински привели меч крају, штедећи се за недјељу и старт Премијер лиге БиХ, односно гостовање Раднику у Бијељини.

СЕМАФОР

1:0 Мујакић (31.)

2:0 Ахметовић (38.)

3:0 Ресић (72.)

САРАЈЕВО: Павловић, Пидро (81. Станојевић), Хебибовић, Ахметовић (74. Ханџић), Рахмановић, Велкоски, Шишић (68. Ресић), Мујакић, Мустафић, Адукор, Халиловић. Тренер: Хусреф Мусемић.

БАНАНТС: Ајвазов, Јовановић, Барегамјан, Пелтије, Кподо, Удо (75. Лоретсјан), Ајвазјан, Вал (46. Красић), Станојевић (65. Мелкоњан), Петросјан, Сибо. Тренер: Арам Воскањан.

Широки без изненађења у Словенији. Екипа Бориса Павића је пружила солидну партију, опет у другом полувремену дошла до поравнања, али више од тога није могла.

Фудбалери Широког Бријега су се опростили од Лиге Европе.

У доста "слабијој" утакмице од оне на "Пецари" Широки је поново одиграо доста боље у другом полувремну, када је и дошао до изједначења, али су домаћини ипак успјели да задрже мирноћу и рутински приведу утакмицу крају и тако због два гола у гостима избори пласман у друго претколо у којем их чека руска Уфа.

ДОМЖАЛЕ - ШИРОКИ БРИЈЕГ 1:1 (1:0)
/Мелњак 11 - Матић 72/

Домаћини су преузели иницијативу од старта сусрета, а до поготка су дошли већ у 11. минуту када је одбрана Широког дозволила Ибраимију да се намјести и одабере мету у шеснаестерцу, а Македонац је одмјереном лоптом пронашао Мелњака који снажаним ударацем главом шаље лопту иза Билобрка.

У наставку првог дијела Багарић је пропустио двије солидне прилике да поравна резултат па се на одмор отишло са предношћу домаћина.

Широкобријежани су у друго полувријеме ушли доста отвореније, агресивније и енергичније, а такав проступ се исплатио у 75 минуту када је центаршут Дејана Чабраје из корнера у гол на другој стативи претворио Бернардо

Матић који је у скоку надвисио Клеменчића и послао лопту иза Милића.

Бх. представник је до краја морао да постигне још један гол како би прошао даље. Међутим, резултат се није мијењао и остало је коначних 1:1 па Домжале захваљујући голу у гостима пролази даље, а Широки се окреће обавезама у домаћем првенству.

САСТАВИ

ДОМЖАЛЕ: Милић - Мелњак, Клеменчић, Добробољац, Широк - Хусмани, Черин - Бизјак, Ибричић, Ибраими - Николсон. Тренер: Симон Рожман.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Билобрк - Ћорлука, Ковачић, Баришић, Марковић- Кожул, Матић, Бегоња - Багарић, Елиомар, Турчин. Тренер: Борис Павић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар