LE: Sarajevo prošlo, Široki ispao!

Široki bez iznenađenja u Sloveniji.  Ekipa Borisa Pavića je pružila solidnu partiju, opet u drugom poluvremenu došla do poravnanja, ali više od toga nije mogla. Sarajevo rutinski sa Banantsom, čeka se UEFA. . .  "Bordo" tim bez problema na "Koševu" slavio i u drugom meču protiv jermenskog Banatsa, ovaj put 3:0, te tako ukupnim rezultatom 5:1 prošao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će igrati protiv Fiorentine ili Atalante.

Fudbal 19.07.2018 | 23:30
LE: Sarajevo prošlo, Široki ispao!
Sigurnom igrom u oba meča, fudbaleri Sarajeva eliminisali su jermenski Banants i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

UEFA bi u toku sutrašnjeg dana trebalo da donese odluku da li će Milan biti izbačen iz Evrope ili ne. U slučaju da "rosoneri" ne nastupe u Evropi, što je najrealnija opcija, Sarajevo će u narednoj rundi kvalifikacija igrati protiv Fiorentine. U suprotnom, "bordo" tim igraće dvomeč sa Atalantom.

Nakon trijumfa 2:1 u Jerevanu, Sarajlije su večeras bile još ubjedljivije i slavile sa 3:0 na "Koševu".

SARAJEVO - BANANTS 3:0 (2:0)

Sarajevo je bilo bolji rival tokom svih 90 minuta, a sam podatak da gosti nisu imali niti jedan udarac u okvir gola Bojana Pavlovića, dovoljno govori o njihovoj nemoći.

Treba istaći činjenicu da je Husref Musemić od prvog minuta odlučio da na poziciji lijevog beka zaigra mladi Selmir Pidro, koji je debitovao u seniorskom timu Sarajeva, baš kao i Ševkija Resić, koji je ušao u drugom dijelu meča.

Domaći su od starta krenuli ofanzivno. Iako su iz Jermenije donijeli trijumf, nastojali su da postignu još koji gol i tako riješe pitanje pobjednika, ako se ono uopšte i postavljalo uoči revanša.

Sve je bilo odlučeno sredinom prvog poluvremena, kada su fudbaleri Sarajeva postigli dva gola. U 31. minutu mladi Nihad Mujakić pogodio je za 1:0, da bi samo sedam minuta kasnije na semaforu bilo već 2:0. Strijelac drugog gola bio je Mersudin Ahmetović.

Konačnih 3:0 postavio je mladi Resić, samo četiri minuta nakon što je ušao u igru.

Nakon sigurnog vođstva, skoro ništa bitno nije viđeno na "Koševu" pa su fudbaleri bh. tima rutinski priveli meč kraju, štedeći se za nedjelju i start Premijer lige BiH, odnosno gostovanje Radniku u Bijeljini.

SEMAFOR

1:0 Mujakić (31.)

2:0 Ahmetović (38.)

3:0 Resić (72.)

SARAJEVO: Pavlović, Pidro (81. Stanojević), Hebibović, Ahmetović (74. Handžić), Rahmanović, Velkoski, Šišić (68. Resić), Mujakić, Mustafić, Adukor, Halilović. Trener: Husref Musemić.

BANANTS: Ajvazov, Jovanović, Baregamjan, Peltije, Kpodo, Udo (75. Loretsjan), Ajvazjan, Val (46. Krasić), Stanojević (65. Melkonjan), Petrosjan, Sibo. Trener: Aram Voskanjan.

Široki bez iznenađenja u Sloveniji. Ekipa Borisa Pavića je pružila solidnu partiju, opet u drugom poluvremenu došla do poravnanja, ali više od toga nije mogla.

Fudbaleri Širokog Brijega su se oprostili od Lige Evrope.

U dosta "slabijoj" utakmice od one na "Pecari" Široki je ponovo odigrao dosta bolje u drugom poluvremnu, kada je i došao do izjednačenja, ali su domaćini ipak uspjeli da zadrže mirnoću i rutinski privedu utakmicu kraju i tako zbog dva gola u gostima izbori plasman u drugo pretkolo u kojem ih čeka ruska Ufa.

DOMŽALE - ŠIROKI BRIJEG 1:1 (1:0)
/Melnjak 11 - Matić 72/

Domaćini su preuzeli inicijativu od starta susreta, a do pogotka su došli već u 11. minutu kada je odbrana Širokog dozvolila Ibraimiju da se namjesti i odabere metu u šesnaestercu, a Makedonac je odmjerenom loptom pronašao Melnjaka koji snažanim udaracem glavom šalje loptu iza Bilobrka.

U nastavku prvog dijela Bagarić je propustio dvije solidne prilike da poravna rezultat pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćina.

Širokobriježani su u drugo poluvrijeme ušli dosta otvorenije, agresivnije i energičnije, a takav prostup se isplatio u 75 minutu kada je centaršut Dejana Čabraje iz kornera u gol na drugoj stativi pretvorio Bernardo

Matić koji je u skoku nadvisio Klemenčića i poslao loptu iza Milića.

Bh. predstavnik je do kraja morao da postigne još jedan gol kako bi prošao dalje. Međutim, rezultat se nije mijenjao i ostalo je konačnih 1:1 pa Domžale zahvaljujući golu u gostima prolazi dalje, a Široki se okreće obavezama u domaćem prvenstvu.

SASTAVI

DOMŽALE: Milić - Melnjak, Klemenčić, Dobroboljac, Širok - Husmani, Čerin - Bizjak, Ibričić, Ibraimi - Nikolson. Trener: Simon Rožman.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk - Ćorluka, Kovačić, Barišić, Marković- Kožul, Matić, Begonja - Bagarić, Eliomar, Turčin. Trener: Boris Pavić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar