Клоп опет довео голмана! Памтите ли шта је говорио?

Нови чувар мреже Ливерпула у четвртак је на лекарским прегледима пре потписа. Лорис Каријус очигледно није оно што је менаџер Редса објашњавао.

Фудбал 19.07.2018 | 20:10
Клоп опет довео голмана! Памтите ли шта је говорио?
Ипак није имало везе само са Серхијом Рамосом?

Иако су енглески медији после финала Лиге шампиона махали лекарским извештајем да је капитен Реала толико снажно ударио голмана Ливерпула Лориса Каријуса да је узроковао његове огромне грешке, то очигледно није само то био разлог зашто је био лош у Кијеву.

Уосталом, немачки голман је направио почетничку грешку и средином јула, месец и по после тог ударца.

Наступи некадашњег голмана Мајнца, кога је Клоп платио око пет милиона евра, биле су логичан увод у оно што се и догађа, а то је да на Енфилд долази досадашњи голман Роме, Алисон.

Док је Бразилац на лекарским прегледима уочи рекордног трансфера од 75 милиона евра, интересантно је подсећање на Клопову изјаву о Каријусу од пре неколико месеци.

"Слушајте, да он (Каријус) није добар голман, био бих највећи идиот у свету фудбала када би га ставио пред гол. Можда неколико људи мисли да ја то и јесам, али он је изузетно спретан голман", рекао је Клоп 4. марта.

Четири и по месеци касније, вероватно не би смео да овако храбро стане у одбрану земљака коме је веровао у финалу Лиге шампиона и који се вероватно неће још дуго задржати на Енфилду.

Наравно, с обзиром на висину обештећења које ће бити плаћено за Алисона (најскупљи голман у историји!), подједнако интересантно било би и подсећање на Клопову изјаву да "неће да троши много новца, већ да жели да ради другачије од осталих и да ствара играче".

У међувремену је неколико пута рушио клупски рекорд у висини обештећења, тако што је за Мохамеда Салаха платио 50 милиона евра, па за Вирџила Ван Дајка 78 милиона. Уз њих је довео и Алекса Окслејд Чемберлејна за 38 милиона, Набија Кеиту за 60 милиона, Фабиња за 45 милиона...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар