Klop opet doveo golmana! Pamtite li šta je govorio?

Novi čuvar mreže Liverpula u četvrtak je na lekarskim pregledima pre potpisa. Loris Karijus očigledno nije ono što je menadžer Redsa objašnjavao.

Fudbal 19.07.2018 | 20:10
Klop opet doveo golmana! Pamtite li šta je govorio?
Ipak nije imalo veze samo sa Serhijom Ramosom?

Iako su engleski mediji posle finala Lige šampiona mahali lekarskim izveštajem da je kapiten Reala toliko snažno udario golmana Liverpula Lorisa Karijusa da je uzrokovao njegove ogromne greške, to očigledno nije samo to bio razlog zašto je bio loš u Kijevu.

Uostalom, nemački golman je napravio početničku grešku i sredinom jula, mesec i po posle tog udarca.

Nastupi nekadašnjeg golmana Majnca, koga je Klop platio oko pet miliona evra, bile su logičan uvod u ono što se i događa, a to je da na Enfild dolazi dosadašnji golman Rome, Alison.

Dok je Brazilac na lekarskim pregledima uoči rekordnog transfera od 75 miliona evra, interesantno je podsećanje na Klopovu izjavu o Karijusu od pre nekoliko meseci.

"Slušajte, da on (Karijus) nije dobar golman, bio bih najveći idiot u svetu fudbala kada bi ga stavio pred gol. Možda nekoliko ljudi misli da ja to i jesam, ali on je izuzetno spretan golman", rekao je Klop 4. marta.

Četiri i po meseci kasnije, verovatno ne bi smeo da ovako hrabro stane u odbranu zemljaka kome je verovao u finalu Lige šampiona i koji se verovatno neće još dugo zadržati na Enfildu.

Naravno, s obzirom na visinu obeštećenja koje će biti plaćeno za Alisona (najskuplji golman u istoriji!), podjednako interesantno bilo bi i podsećanje na Klopovu izjavu da "neće da troši mnogo novca, već da želi da radi drugačije od ostalih i da stvara igrače".

U međuvremenu je nekoliko puta rušio klupski rekord u visini obeštećenja, tako što je za Mohameda Salaha platio 50 miliona evra, pa za Virdžila Van Dajka 78 miliona. Uz njih je doveo i Aleksa Okslejd Čemberlejna za 38 miliona, Nabija Keitu za 60 miliona, Fabinja za 45 miliona...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar