Трансфер листа Бајерна...

Четворица отписаних за 210. 000. 000 евра! Које су опције? Кад им истичу уговори? Да ли сви желе да иду?

Фудбал 19.07.2018 | 21:20
Трансфер листа Бајерна...
Дошао је само Леон Горецка. И то зимус. За џабе. А проблем Бајерну могло би да направи сазнање да никог није продао. Ако се проблемом, уопште, може назвати пословање михненског гиганта, који би и без трансфера играча лагано могао да преживи сезону. Или неколико њих.

Тек, чињеница да је Јувентус званично откупио Дагласа Косту за 40.000.000 евра (посао завршен још још почетком јуна), ставља Баварце у положај да се отарасе још неколико фудбалера, како би не само попунили касу, него и у годинама које следе ослободили простор за несметано пословање. Иако нису познати као велике трошаџије, али све чешће се најављује да ће „купити играча од 100.000.000 евра“, па морају на Забенер улици да буду спремни на пословном плану и за дан ако инспектори УЕФА покуцају на врата са фасциклом „финансијски фер-плеј“. Да им књиге буду уредне.

То је један, а други разлог због који су се четворица фудбалера немачког првака нашла на трансфер листи, јесте жеља новог тренера Ника Ковача да има кадар од 25 играча (22+3 голмана), што је стандард за рад на тренинзима. Последично томе, на излазним вратима клуба налазе се штопер Џером Боатенг, леви бекХуан Бернат, задњи везни Артуро Видал и централни везни Тијаго Алкантара.

Једина је навоља што, уверава Билд, нико за њих (још) није послао понуду.

У Бајерну су свесни да Боатенга полако „гази“ време. Репрезентативцу Немачке су дозволили да преговара са заинтересованим клубовима, желе да га се отарасе, јер хоће да створе простор за развојНикласа Зулеа који би у тандему са Матсом Хумелсом требало да чини штоперски тандем. Зацепили су Баварци цену од чак 80.000.000 евра. Можда и претерали, јер иза Боатенга није сјајна сезона. Очекује се да његова цена падне, јер у уговору (истиче му 2019) ионако не постоји излазна клаузула. А није баш да су га звали Реал или Барселона.

Захваљујући добрим и двосмерним пословним односима са Јувентусом, Бајерн би до краја прелазног рока могао да удоми и Хуана Берната у Торино. С тим да Шпанац није прва опција италијанског шампиона на позицији левог бека (јури Матеа Дармијана, а велики сан је Марсело). С обзиром да ће и код Ника КовачаДавид Алаба бити недодирљив на тој страни терена, Бернату је речено да може да потражи нову средину, међутим, сам играч је свестан скоро савршене преговарачке позиције.

Ушао је у последњу годину сарадње и ако остане у Минхену наредног јуна ће бити у прилици да пређе без обештећења за било који други клуб (да преговара без последица већ од 1. јануара), а да добије огроман бонус за потпис. Зато не мора да жури. Једино што је извесно је да неће играти. Бар не колико је желео. И колико је фудбалеру у његовим годинама (25 напунио у марту) неопходно. Ако оде, себи ће обезбедити место у новом тиму, а Бајерну око 15.000.000 евра, колико је процењен на тржишту.

Долазак Леона Горецке из Шалкеа и извесно намењена битна рола Корентину Толисоу (а ту су и Хави Мартинез и Себастијан Руди) сузили су маневарски простор Артуру Видалу, због чега су Ули Хенес и Карл Хајнц Руменије предочили Чилеанцу да је и за њега боље да се растају. Бајерн је свестан да продајомВидала може озбиљно да зради. Можда и највише од свих поменутих фудбалера. Да је Антонио Конте остао на Стамфорд бриџу трансфер Чилеанца у Челси био би зицер, имајући у виду њихову плодоносну сарадњу из Јувентуса, овако...

Као први фаворити за његов потпис издвојили су се Манчестер јунајтед – мада је питање да ли је Жозеу Мурињу потребан такав тип играча кад већ има Немању Матића и Пола Погбу – и Наполи. Евентуални одлазак на југ Италије је можда и најбоља опција за 31-годишњег везисту, поготово ако се зна да га је тренер Карло Анчелоти увек бирао у првих 11 током мандата на Алијанц арени.

Невоља за Артура Видала (и он ушао у последњу годину уговора) је што је повређен и кад би, примера ради, данас били лекарски прегледи, не бих их прошао, па ја то један од разлога што чека евентуални трансфер. Претпоставка је, „тежак“ 35.000.000 евра.

И за крај – Тијаго. Можда и највеће изненађење на овом списку за одстрел Бајерна. Поготово што је уговором „везан“ за Минхен до 2021. За разлику од претходно наведених, за Бразилца са шпанским пасошем влада права помама међу врхунским клубовима. Барселона жели да га врати, Ђулен Лопетеги би га ради видео у Реал Мадриду, јер га цени на основу учинка у репрезентацији, где му је био један од битнијих играча, а Немци се надају да би за њега могли да добију око 80.000.000 евра.

У идеалној варијанти 210.000.000 за покер отписаних. Само, ни у животу, ни у фудбалу није све идеално...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар