НБА бомба: Са Запада на Исток и обрнуто!

Велики трејд Торонта и Сан Антонија.  Трампа лета и сурова реалност НБА бизниса – Ленард у Торонту, Дерозан у Сан Антонију! Обојица незадовољни. . .  Какав посао. . .

Кошарка 19.07.2018 | 22:45
НБА бомба: Са Запада на Исток и обрнуто!
Вест коју су НБА фанови чекали од почетка године објављена је овог поподнева.

Најбољи играч Сан Антонија, дуго незадовољни Каваи Ленард (27 година, 201 центиметар) заиста ће отићи овог лета из Тексаса, а познато је и где и како!

Према информацији портал "ЕСПН", један од најбољих играча лиге наставиће каријеру у Торонту, док ће Грег Попович заузврат добити Демара Дерозена!

Амерички медији пишу и да ће Сан Антонио у склопу овог трејда послати у Канаду и Денија Грина, који је седам година био члан "мамуза".

Ленард је од почетка НБА каријере (2011) играо само за Сан Антонио у његовом дресу је освојио титулу 2014. и био је најбољи играч тог финала.

Ипак, како су пролазиле године, његов однос са руководством франшизе бивао је све хладнији, док прошле сезоне није постао потпуно залеђен. Ленард је у такмичарској 2017/18 одиграо само девет утакмица!

У замену за вероватно најбољег "двосмерног" играча лиге, Сан Антонио је од Торонта добио и "пик" прве рунде, који би у одређеној варијанти могао да се претвори у два "пика" друге рунде.

Торонто и Сан Антонио преговарали су о овом трејду две недеље и разматрано је више начина на који би могао да се изведе. Дероузен се у Лас Вегасу током НБА Летње лиге састао са представницима Репторса и сматрао је да неће бити трејдован. То је поврдила и његова објава у среду ујутро на Инстаграму, у којој је написао:

"Речено ми је једно, а догодило се дуго. Не можете да им верујете. Нема лојалности у овој игри. Продају те брзо ни за шта. Ускоро ћете схватити. Не узнемиравај".

Он је тако најавио оно што се заиста и догодило, јер ће каријеру наставити код Грега Поповича, после чак девет година у Торонту, са којим се надао коначном пласману у финале, сад када се Леброн Џејмс преселио са Истока на Запад, у Лос Анђелес Лејкерсе.

Са друге стране, најкасније за годину дана биће познато да ли се Ленард види међу Репторсима задуго, јер амерички медији спекулишу да је изабрао овај начин да 2019. постане слободан играч и да тада потпише за Лос Анђелес Лејкерсе.

Нису Лејкерси, није Филаделфија, није Бостон, Кавај Ленард се сели у – Торонто!

Један од најтраженијих кошаркаша данашњице ће од наредне сезоне бранити боје једине канадске франшизе у НБА лиги, пошто је договорен бомбастични трејд у којем је из Торонта пут Сан Антонија кренуо Демар Дерозан! У Торонто се сели и Дени Грин, док ће Торонто у супротни смер послати Јакоба Пелтла и заштићеног пика из прве рунде за наредни НБА драфт.

Иако је потписник ове ексклузиве најобавештенији НБА новинар Адријан Војнаровски, посао још није завршен. Први човек Торонта Масаи Уџири обавестио је Дерозана да ће бити део великог трејда, што се понајбољем играчу Репторса нимало није свидело. Он је на друштвеним мрежама јавно исказао своје незадовољство овим потезом клуба и јасно ставио до знања да се осећа преварено! Зашто? Наиме, ЕСПН јавља да јеДерозан имао састанак са управом Торонта у Лас Вегасу, где му је речено да неће бити трејдован. У том смеру је ишла и његова порука на друштвеним мрежама.

„Речено ми је једно, а онда се десило нешто потпуно друго. Не могу да им верујем. Нема лојалности више у овој игри. Продали су ме брзо за мало ничега. Све ће бити јасно ускоро“, тако је гласила Дерозановапорука.

То је, опет, друга страна медаље суровог бизниса какав је НБА постао! Играчи се практично ништа не питају и њих клубови практично само обавесте да пакују кофере и да се селе, без икаквих претходних консултација са својим звездама.

Колико је заправо ова констатација тачна говори и то да је Кавај Ленард управи Сан Антонија поручио да нема намеру да иде у Торонто и да не жели да буде трејдован у Канаду. На крају се, ипак, његов глас није рачунао, а клуб је урадио оно што је најбоље за будућност франшизе.

Војнаровски тврди да Ленард још није обавештен о трејду и практично ће га вест дочекати оног тренутка када се пробуди. С обзиром да је вест објављења око 14 часова по средњеевропском времену, у то време је у Тексасу било око седам часова изјутра.

Врло занимљив расплет за све стране. Видећемо да ли ће и колико потрајати...

Фото: Ацтион Имагес

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар