NBA bomba: Sa Zapada na Istok i obrnuto!

Veliki trejd Toronta i San Antonija.  Trampa leta i surova realnost NBA biznisa – Lenard u Torontu, Derozan u San Antoniju! Obojica nezadovoljni. . .  Kakav posao. . .

Košarka 19.07.2018 | 22:45
NBA bomba: Sa Zapada na Istok i obrnuto!
Vest koju su NBA fanovi čekali od početka godine objavljena je ovog popodneva.

Najbolji igrač San Antonija, dugo nezadovoljni Kavai Lenard (27 godina, 201 centimetar) zaista će otići ovog leta iz Teksasa, a poznato je i gde i kako!

Prema informaciji portal "ESPN", jedan od najboljih igrača lige nastaviće karijeru u Torontu, dok će Greg Popovič zauzvrat dobiti Demara Derozena!

Američki mediji pišu i da će San Antonio u sklopu ovog trejda poslati u Kanadu i Denija Grina, koji je sedam godina bio član "mamuza".

Lenard je od početka NBA karijere (2011) igrao samo za San Antonio u njegovom dresu je osvojio titulu 2014. i bio je najbolji igrač tog finala.

Ipak, kako su prolazile godine, njegov odnos sa rukovodstvom franšize bivao je sve hladniji, dok prošle sezone nije postao potpuno zaleđen. Lenard je u takmičarskoj 2017/18 odigrao samo devet utakmica!

U zamenu za verovatno najboljeg "dvosmernog" igrača lige, San Antonio je od Toronta dobio i "pik" prve runde, koji bi u određenoj varijanti mogao da se pretvori u dva "pika" druge runde.

Toronto i San Antonio pregovarali su o ovom trejdu dve nedelje i razmatrano je više načina na koji bi mogao da se izvede. Derouzen se u Las Vegasu tokom NBA Letnje lige sastao sa predstavnicima Reptorsa i smatrao je da neće biti trejdovan. To je povrdila i njegova objava u sredu ujutro na Instagramu, u kojoj je napisao:

"Rečeno mi je jedno, a dogodilo se dugo. Ne možete da im verujete. Nema lojalnosti u ovoj igri. Prodaju te brzo ni za šta. Uskoro ćete shvatiti. Ne uznemiravaj".

On je tako najavio ono što se zaista i dogodilo, jer će karijeru nastaviti kod Grega Popoviča, posle čak devet godina u Torontu, sa kojim se nadao konačnom plasmanu u finale, sad kada se Lebron Džejms preselio sa Istoka na Zapad, u Los Anđeles Lejkerse.

Sa druge strane, najkasnije za godinu dana biće poznato da li se Lenard vidi među Reptorsima zadugo, jer američki mediji spekulišu da je izabrao ovaj način da 2019. postane slobodan igrač i da tada potpiše za Los Anđeles Lejkerse.

Nisu Lejkersi, nije Filadelfija, nije Boston, Kavaj Lenard se seli u – Toronto!

Jedan od najtraženijih košarkaša današnjice će od naredne sezone braniti boje jedine kanadske franšize u NBA ligi, pošto je dogovoren bombastični trejd u kojem je iz Toronta put San Antonija krenuo Demar Derozan! U Toronto se seli i Deni Grin, dok će Toronto u suprotni smer poslati Jakoba Peltla i zaštićenog pika iz prve runde za naredni NBA draft.

Iako je potpisnik ove ekskluzive najobavešteniji NBA novinar Adrijan Vojnarovski, posao još nije završen. Prvi čovek Toronta Masai Udžiri obavestio je Derozana da će biti deo velikog trejda, što se ponajboljem igraču Reptorsa nimalo nije svidelo. On je na društvenim mrežama javno iskazao svoje nezadovoljstvo ovim potezom kluba i jasno stavio do znanja da se oseća prevareno! Zašto? Naime, ESPN javlja da jeDerozan imao sastanak sa upravom Toronta u Las Vegasu, gde mu je rečeno da neće biti trejdovan. U tom smeru je išla i njegova poruka na društvenim mrežama.

„Rečeno mi je jedno, a onda se desilo nešto potpuno drugo. Ne mogu da im verujem. Nema lojalnosti više u ovoj igri. Prodali su me brzo za malo ničega. Sve će biti jasno uskoro“, tako je glasila Derozanovaporuka.

To je, opet, druga strana medalje surovog biznisa kakav je NBA postao! Igrači se praktično ništa ne pitaju i njih klubovi praktično samo obaveste da pakuju kofere i da se sele, bez ikakvih prethodnih konsultacija sa svojim zvezdama.

Koliko je zapravo ova konstatacija tačna govori i to da je Kavaj Lenard upravi San Antonija poručio da nema nameru da ide u Toronto i da ne želi da bude trejdovan u Kanadu. Na kraju se, ipak, njegov glas nije računao, a klub je uradio ono što je najbolje za budućnost franšize.

Vojnarovski tvrdi da Lenard još nije obavešten o trejdu i praktično će ga vest dočekati onog trenutka kada se probudi. S obzirom da je vest objavljenja oko 14 časova po srednjeevropskom vremenu, u to vreme je u Teksasu bilo oko sedam časova izjutra.

Vrlo zanimljiv rasplet za sve strane. Videćemo da li će i koliko potrajati...

Foto: Action Images

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar