ЛШ - Звездини вечерашњи задаци...

Мирна мрежа, напредак у форми, пумпање еуфорије. . .  Црвено-бели вечерас против Спартакса (20. 30) траже пролаз у друго коло квалификација за Лигу шампиона уз добру игру.

Фудбал 17.07.2018 | 16:15
ЛШ - Звездини вечерашњи задаци...
Постоји једно неписано правило везано за летње мечеве квалификација: батали утисак, не оптерећуј се начином на који пролазиш, само – прођи. Можда у овој горепоменутој реченици лежи задатак фудбалера Црвене звезде у вечерашњој реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона против летонског Спартакса (20.30, ТВ Спортклуб).

Међутим, чињеница је да Звездина публика тражи више. Много више. Са човеком који је донео прво европско пролеће после 26 година Владаном Милојевићем је продужен уговор, тим је скоцкан на време, талас еуфорије носи велики број навијача у размишљањима „да је ово то лето“.

Ипак, мршава партија у Риги – уз иницијативу и неколико стпостотних шанси – ресетовала је став фанова српског шампиона. Оптимистична размишљања су заустављена, барем до вечерас у 22:15. То је и драж и усуд ношења Звездиног дреса. Мишљење се формира после сваких 90 минута. И зато ће ученици Владана Милојевић против објективно много слабијег ривала имати тродимензионални задатак.

Потребно је да, пре свега, демонстрирају напредак у форми и покажу да ће у наредној рунди бити једанко озбиљни као против Спарте или Краснодара наредне године. Јесте Владан Милојевић позвао на стрпљење, али се сигурно нада таквом исходу.

“Увек када дођете из припремног периода није лако. Потребно је неколико утакмица да се уђе у ритам. Има свега по мало... Међутим, не кријем да сам био незадовољан после прве утакмице. На нама је да подгинемо ниво игре“, поручио је Владан Милојевић.

Звездин шеф стручног штаба је ренер који стално инсистира на квалитетној дефанзиви и стабилности. Црвено-бели су на претходних девет европских утакмица примили само четири гола. То је заштитни знак Владана Милојевићаи вероватно ће тражити да се тај тренд настави.

Са друге стране навијачи се неће обазирати на чињеницу да црвено-бели имају великих кадровских проблема у нападу. Отишао је Александар Пешић, повредио се Никола Стојиљковић... Дакле, Павков, Бен и Лоренцо Ебесилио као пројектовани плејмејкер мораће да потегну, преузму одговорност и буду свесни да је много пута поменуто навијачко расположење налази у њиховим рукама и ногама.

Спартакс је показао на који начин може да парира Црвеној звезди. Са два спуштена блока на 30 метара провоцирао је контранападе. Сличну тактику гости ће применити и вечерас и црвено-белима припредити прави суперлигашки меч.

„Знамо да је Звезда лидер српског фудбала и важно јој је настави пут ка Лиги шампиона. Остварили смо одличан резултат у првом мечу. Не плашимо се црвено—белих. Да тако размишљамо остали бисмо у Летонији“, поручио је тренер Спартакса Александар Гришина.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАКС        20.30

Стадион: Рајко Митић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Стојковић, Савић, Бабић (Дегенек), Родић – Јовичић – Бен, Крстичић, Евесилио, Радоњић – Павков.

СПАРТАКС: Нергуалс – Фрејманис, Косорић, Ошс, Шлампе – Хонарото, Малев, Димитриев, Кобзар, Вишњаковс – Агире.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар