LŠ - Zvezdini večerašnji zadaci...

Mirna mreža, napredak u formi, pumpanje euforije. . .  Crveno-beli večeras protiv Spartaksa (20. 30) traže prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona uz dobru igru.

Fudbal 17.07.2018 | 16:15
LŠ - Zvezdini večerašnji zadaci...
Postoji jedno nepisano pravilo vezano za letnje mečeve kvalifikacija: batali utisak, ne opterećuj se načinom na koji prolaziš, samo – prođi. Možda u ovoj gorepomenutoj rečenici leži zadatak fudbalera Crvene zvezde u večerašnjoj revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa (20.30, TV Sportklub).

Međutim, činjenica je da Zvezdina publika traži više. Mnogo više. Sa čovekom koji je doneo prvo evropsko proleće posle 26 godina Vladanom Milojevićem je produžen ugovor, tim je skockan na vreme, talas euforije nosi veliki broj navijača u razmišljanjima „da je ovo to leto“.

Ipak, mršava partija u Rigi – uz inicijativu i nekoliko stpostotnih šansi – resetovala je stav fanova srpskog šampiona. Optimistična razmišljanja su zaustavljena, barem do večeras u 22:15. To je i draž i usud nošenja Zvezdinog dresa. Mišljenje se formira posle svakih 90 minuta. I zato će učenici Vladana Milojević protiv objektivno mnogo slabijeg rivala imati trodimenzionalni zadatak.

Potrebno je da, pre svega, demonstriraju napredak u formi i pokažu da će u narednoj rundi biti jedanko ozbiljni kao protiv Sparte ili Krasnodara naredne godine. Jeste Vladan Milojević pozvao na strpljenje, ali se sigurno nada takvom ishodu.

“Uvek kada dođete iz pripremnog perioda nije lako. Potrebno je nekoliko utakmica da se uđe u ritam. Ima svega po malo... Međutim, ne krijem da sam bio nezadovoljan posle prve utakmice. Na nama je da podginemo nivo igre“, poručio je Vladan Milojević.

Zvezdin šef stručnog štaba je rener koji stalno insistira na kvalitetnoj defanzivi i stabilnosti. Crveno-beli su na prethodnih devet evropskih utakmica primili samo četiri gola. To je zaštitni znak Vladana Milojevićai verovatno će tražiti da se taj trend nastavi.

Sa druge strane navijači se neće obazirati na činjenicu da crveno-beli imaju velikih kadrovskih problema u napadu. Otišao je Aleksandar Pešić, povredio se Nikola Stojiljković... Dakle, Pavkov, Ben i Lorenco Ebesilio kao projektovani plejmejker moraće da potegnu, preuzmu odgovornost i budu svesni da je mnogo puta pomenuto navijačko raspoloženje nalazi u njihovim rukama i nogama.

Spartaks je pokazao na koji način može da parira Crvenoj zvezdi. Sa dva spuštena bloka na 30 metara provocirao je kontranapade. Sličnu taktiku gosti će primeniti i večeras i crveno-belima priprediti pravi superligaški meč.

„Znamo da je Zvezda lider srpskog fudbala i važno joj je nastavi put ka Ligi šampiona. Ostvarili smo odličan rezultat u prvom meču. Ne plašimo se crveno—belih. Da tako razmišljamo ostali bismo u Letoniji“, poručio je trener Spartaksa Aleksandar Grišina.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAKS        20.30

Stadion: Rajko Mitić

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Babić (Degenek), Rodić – Jovičić – Ben, Krstičić, Evesilio, Radonjić – Pavkov.

SPARTAKS: Nerguals – Frejmanis, Kosorić, Ošs, Šlampe – Honaroto, Malev, Dimitriev, Kobzar, Višnjakovs – Agire.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar