Без хљеба виткост је загарантована

Ако желите да смршате, пробајте да сведете потрошњу хлеба на минималну меру. Бели хлеб садржи 266 калорија на 100 грама, док интегрални има нешто мање - 247 калорија.

Здравље 17.07.2018 | 13:20
Без хљеба виткост је загарантована
Љубитељи хлеба имају право да се позивају на чињеницу да је ова намирница богата гвожђем и витамином Б, као и да их чини ситим и задовољним, али уколико се уноси у великим количинама, опасност од вишка килограма је врло извесна.

Уколико и ви спадате у ову "категорију", а желите да смршате, пробајте да га избаците из јеловника, односно да га сведете на минималну меру. Зашто? Зато што ћете већ у прва два дана приметити промене, јер ће организам избацити нагомилану воду, а напади глади ће се смањити. Бићете пуни енергије и с временом сасвим средити своју линију.

Бели хлеб садржи 266 калорија на 100 грама, док интегрални има нешто мање - 247 калорија. Уколико за сва три главна оброка једете по парче хлеба и још се засладите мафином или неким колачем од теста, унећете око 450 калорија сваког дана.

- Уколико смањите 100 до 500 калорија дневно, а уз то сте физички активни пола сата до сат, изгубићете сувишне килограме - тврде нутриционисти др Алан Тиченал и Џоани Добс са Универзитета на Хавајима.

Али, не заборавите да потпуно избацивање хлеба или његово максимално смањивање треба да значи да морате да повећате унос здравих угљених хидрата, који се налазе у смеђем пиринчу, овсеној каши или просу.
 
Новости
фото:интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар