Бајерн жели Копонена за Евролигу!

Кошаркашки клуб Бајерн покушава да ангажује бившег бека Барселоне, финског кошаркаша Петерија Копонена, преноси "Еурохоопс".

Кошарка 19.07.2018 | 08:30
Бајерн жели Копонена за Евролигу!
Бајерн је освајањем немачког шампионата обезбедио пласман у Евролигу за сезону 2018/19, а сада на ред долази састављање адекватног тима.

Тренер Бајерна Дејан Радоњић добио је поверење челника екипе из Минхена на још годину дана, а сада се намерачио на Финца као прво појачање своје екипе.

30-годишњи Копонен је минуле сезоне у Евролиги бележио 7,9 поена, 1,6 скок и 1,5 асистенција у својој другој и последњој години у екипи из Каталоније. 

Копонен је претходно наступао за руски Химки, са којим је 2015. освојио титулу у Еврокупу. 

Бајерн, који предводе српски интернационални Стефан Јовић, Милан Мачван и Владимир Лучић, ће и наредних неколико година наступати у најелитнијем европском такмичењу, с обзиром на то да им је Евролига доделила двогодишњу специјалну позивницу, која на снагу ступа после наредне сезоне. 

Копонен би био сјајна опција за тим Дејана Радоњића, јер је он тип играча баш какав је недостајао 'Баварцима' претходне године. Добар бек-шутер, које се не либи да 'одапне' из свих позиција, а његових прошлосезонских 51 одсто за три говори о Финчевим шутерским способностима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар