Bajern želi Koponena za Evroligu!

Košarkaški klub Bajern pokušava da angažuje bivšeg beka Barselone, finskog košarkaša Peterija Koponena, prenosi "Eurohoops".

Košarka 19.07.2018 | 08:30
Bajern želi Koponena za Evroligu!
Bajern je osvajanjem nemačkog šampionata obezbedio plasman u Evroligu za sezonu 2018/19, a sada na red dolazi sastavljanje adekvatnog tima.

Trener Bajerna Dejan Radonjić dobio je poverenje čelnika ekipe iz Minhena na još godinu dana, a sada se nameračio na Finca kao prvo pojačanje svoje ekipe.

30-godišnji Koponen je minule sezone u Evroligi beležio 7,9 poena, 1,6 skok i 1,5 asistencija u svojoj drugoj i poslednjoj godini u ekipi iz Katalonije. 

Koponen je prethodno nastupao za ruski Himki, sa kojim je 2015. osvojio titulu u Evrokupu. 

Bajern, koji predvode srpski internacionalni Stefan Jović, Milan Mačvan i Vladimir Lučić, će i narednih nekoliko godina nastupati u najelitnijem evropskom takmičenju, s obzirom na to da im je Evroliga dodelila dvogodišnju specijalnu pozivnicu, koja na snagu stupa posle naredne sezone. 

Koponen bi bio sjajna opcija za tim Dejana Radonjića, jer je on tip igrača baš kakav je nedostajao 'Bavarcima' prethodne godine. Dobar bek-šuter, koje se ne libi da 'odapne' iz svih pozicija, a njegovih prošlosezonskih 51 odsto za tri govori o Finčevim šuterskim sposobnostima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar