ЕП: Сигуран почетак "Делфина" против Румуна

"Делфини" рутински с Румунијом у походу на четврто злато! Ватерполо репрезентација Србије победила је Румунију са 11:5 на старту Европског првенства у Барселони.  Изабраници Дејана Савића рутински победили Румунију и направили добар увод у турнир на којем бране титулу.

Остали спортови 16.07.2018 | 22:25
ЕП: Сигуран почетак "Делфина" против Румуна
"Делфини" су Румуне победили рутински и без много осцилација како у одбрани тако и у нападу и успешно почели поход на четврту узастопну титулу првака Европе.

Најефикаснији је у тиму Дејана Савића био Милош Ћук са три гола, док су Пијетловић, Прлаиновић и Алексић имали по два. Код Румуна се истакао Негреан са два поготка.

Није се одмах од почетка меча видела разлика у квалитету две екипе. Борбени Козмин Раду је покушавао да направи разлику у нападу док је одбрана Србије још увек била нешто "лабавија". 

Румуни су тако у првим минутима имали једну пречку и два добра напада, а Србија мало среће. Врло брзо су се покренули момци у белим капицама и прво Пијетловић, па онда и Ћук погађају за рану предност, да би Прлаиновић након добре комбинације Филиповића и Ранђеловића повисио на 3:0. 

До краја прве четвртине мала несмотреност Пијетловића у одбрани коштала је Србију примљеног гола јер је Фулеа остао сам и лако погодио мрежу за 3:1 на крају прве четвртине. 

Румуни су шутирали из даљине, спуштали и лопту својим центрима, али нису користили предност играча више због покретљиве српске одбране, па је после праве бомбе Мандића семафор при крају полувремена показивао 6:1 за Србију. 

Ватерполисти Румуније тада користе малу конфузију пред голом Србије и постижу гол за 6:2 пред паузу. У трећој четвртини је уследила кратка добра епизода Негреана који са два гола у два напада приближава Румунију на 7:4. 

Тада су наши ватерполисти опет заиграли боље и у одбрани и у нападу, па су Пијетловић и Ћук на истеку 24. минута 'вратили ствари на своје место' за 9:4. 

Последњу деоницу је обележио голгетерски пост српске екипе која од другог минута и поготка Прлаиновића, све до седмог није могла да савлада расположеног Тика на голу ривала. 

"Делфини" су до краја ипак постигли још један ефектан гол преко Алексића и тако добро започели борбу за прво место у групи у којој су још Русија и Словачка. 

Прво место у групи Д одводи Србију директно у четвртфинале, док би друго и треће место водили у осмину финала, па би наши ватерполисти имали неколико дана одмора мање. 

Србија би требало да се у наредној фази укрсти са групом у којој су Мађарска, Италија, Грузија и Немачка.

Базен Пикорнел.

Гледалаца: 500.

Судије: Шварц (Израел) и Буч (Шпанија).

Играч више: Србија 6 (4), Румунија 8 (3). Петерци: Србија 1 (1)

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, Рашовић, Рандјеловић, Ћук 3, Д.Пијетловић 2, Вицо, Алексић 2, Јакшић, Филиповић 1, Прлаиновић 2, С.Митровић, Б.Митровић. Селектор: Савић.

РУМУНИЈА: Тиц,Раду, Негреан 3, Георге, Фулеа 1, Ђорђеску, Протеса 1, Ћовеану, Гергељфи, Оанта, Гибан, Антипа, Абрудан. Селектор: Станојевић.

Европско првенство у ватерполу, табела Групе Д:

1. Русија 1 1 0 0 12:6 3
2. Србија 1 1 0 0 11:5 3
3. Словачка 1 0 0 1 6:12 0
4. Румунија 1 0 0 1 5:11 0

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар