EP: Siguran početak "Delfina" protiv Rumuna

"Delfini" rutinski s Rumunijom u pohodu na četvrto zlato! Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rumuniju sa 11:5 na startu Evropskog prvenstva u Barseloni.  Izabranici Dejana Savića rutinski pobedili Rumuniju i napravili dobar uvod u turnir na kojem brane titulu.

Ostali sportovi 16.07.2018 | 22:25
EP: Siguran početak "Delfina" protiv Rumuna
"Delfini" su Rumune pobedili rutinski i bez mnogo oscilacija kako u odbrani tako i u napadu i uspešno počeli pohod na četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Najefikasniji je u timu Dejana Savića bio Miloš Ćuk sa tri gola, dok su Pijetlović, Prlainović i Aleksić imali po dva. Kod Rumuna se istakao Negrean sa dva pogotka.

Nije se odmah od početka meča videla razlika u kvalitetu dve ekipe. Borbeni Kozmin Radu je pokušavao da napravi razliku u napadu dok je odbrana Srbije još uvek bila nešto "labavija". 

Rumuni su tako u prvim minutima imali jednu prečku i dva dobra napada, a Srbija malo sreće. Vrlo brzo su se pokrenuli momci u belim kapicama i prvo Pijetlović, pa onda i Ćuk pogađaju za ranu prednost, da bi Prlainović nakon dobre kombinacije Filipovića i Ranđelovića povisio na 3:0. 

Do kraja prve četvrtine mala nesmotrenost Pijetlovića u odbrani koštala je Srbiju primljenog gola jer je Fulea ostao sam i lako pogodio mrežu za 3:1 na kraju prve četvrtine. 

Rumuni su šutirali iz daljine, spuštali i loptu svojim centrima, ali nisu koristili prednost igrača više zbog pokretljive srpske odbrane, pa je posle prave bombe Mandića semafor pri kraju poluvremena pokazivao 6:1 za Srbiju. 

Vaterpolisti Rumunije tada koriste malu konfuziju pred golom Srbije i postižu gol za 6:2 pred pauzu. U trećoj četvrtini je usledila kratka dobra epizoda Negreana koji sa dva gola u dva napada približava Rumuniju na 7:4. 

Tada su naši vaterpolisti opet zaigrali bolje i u odbrani i u napadu, pa su Pijetlović i Ćuk na isteku 24. minuta 'vratili stvari na svoje mesto' za 9:4. 

Poslednju deonicu je obeležio golgeterski post srpske ekipe koja od drugog minuta i pogotka Prlainovića, sve do sedmog nije mogla da savlada raspoloženog Tika na golu rivala. 

"Delfini" su do kraja ipak postigli još jedan efektan gol preko Aleksića i tako dobro započeli borbu za prvo mesto u grupi u kojoj su još Rusija i Slovačka. 

Prvo mesto u grupi D odvodi Srbiju direktno u četvrtfinale, dok bi drugo i treće mesto vodili u osminu finala, pa bi naši vaterpolisti imali nekoliko dana odmora manje. 

Srbija bi trebalo da se u narednoj fazi ukrsti sa grupom u kojoj su Mađarska, Italija, Gruzija i Nemačka.

Bazen Pikornel.

Gledalaca: 500.

Sudije: Švarc (Izrael) i Buč (Španija).

Igrač više: Srbija 6 (4), Rumunija 8 (3). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Randjelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Tic,Radu, Negrean 3, George, Fulea 1, Đorđesku, Protesa 1, Ćoveanu, Gergeljfi, Oanta, Giban, Antipa, Abrudan. Selektor: Stanojević.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, tabela Grupe D:

1. Rusija 1 1 0 0 12:6 3
2. Srbija 1 1 0 0 11:5 3
3. Slovačka 1 0 0 1 6:12 0
4. Rumunija 1 0 0 1 5:11 0

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar