Велико срце младог мајстора...!

Мбапе донира сву зараду од СП-а! Килијан Мбапе, шампион света у фудбалу, са само 19 година показује колики је човек потезом који би многе друге требало да натера да ставе прст на чело.

Фудбал 17.07.2018 | 16:00
Велико срце младог мајстора...!
Мбапе је проглашен за најбољег младог играча Светског првенства, а тај успех му сигурно није важан као онај освајања тог такмичења. Ипак, за Килијана можда постоји нешто веће од фудбала.

Млади Француз је освојио 'Богињу', а сада осваја срца свих фудбалских фанатика. Наиме, он ће донирати комплетну зараду од Светског првенства у добротворне сврхе.

Цифра која се процењује на 550.000 долара биће уплаћена организацији под именом "Премиерс де Цордее", која помаже хоспитализованој и деци са посебним потребама да без икакве цене што ближе уживају у чарима фудбала и осталог спорта.

Након што се Мбапе консултовао са својим најближима дошао је до закључка да ће цифра коју је зарадио више помоћи другима него себи, а тако нешто је и најављивао пред Мундијал рекавши да за репрезентацију игра због осецаћа дужности и личне жеље, а не новца.

"Килијан је сјајна особа. Када год може он дође да се дружи са том децом. Има веома добар однос са њима и увек зна шта да каже како би их охрабрио. Некад изгледао као да он више ужива у игрању са том децом него они сами", за "Ле Парисиен" је рекао Себастијан Руфан, генерални менаџер организације којој Мбапе помаже.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВЕЛИКИ ЈЕ

17.07.2018 15:24

СВАКА ЧАСТ НА ХУМАНОСТИ!

ОДГОВОРИТЕ