Veliko srce mladog majstora...!

Mbape donira svu zaradu od SP-a! Kilijan Mbape, šampion sveta u fudbalu, sa samo 19 godina pokazuje koliki je čovek potezom koji bi mnoge druge trebalo da natera da stave prst na čelo.

Fudbal 17.07.2018 | 16:00
Veliko srce mladog majstora...!
Mbape je proglašen za najboljeg mladog igrača Svetskog prvenstva, a taj uspeh mu sigurno nije važan kao onaj osvajanja tog takmičenja. Ipak, za Kilijana možda postoji nešto veće od fudbala.

Mladi Francuz je osvojio 'Boginju', a sada osvaja srca svih fudbalskih fanatika. Naime, on će donirati kompletnu zaradu od Svetskog prvenstva u dobrotvorne svrhe.

Cifra koja se procenjuje na 550.000 dolara biće uplaćena organizaciji pod imenom "Premiers de Cordee", koja pomaže hospitalizovanoj i deci sa posebnim potrebama da bez ikakve cene što bliže uživaju u čarima fudbala i ostalog sporta.

Nakon što se Mbape konsultovao sa svojim najbližima došao je do zaključka da će cifra koju je zaradio više pomoći drugima nego sebi, a tako nešto je i najavljivao pred Mundijal rekavši da za reprezentaciju igra zbog osecaća dužnosti i lične želje, a ne novca.

"Kilijan je sjajna osoba. Kada god može on dođe da se druži sa tom decom. Ima veoma dobar odnos sa njima i uvek zna šta da kaže kako bi ih ohrabrio. Nekad izgledao kao da on više uživa u igranju sa tom decom nego oni sami", za "Le Parisien" je rekao Sebastijan Rufan, generalni menadžer organizacije kojoj Mbape pomaže.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VELIKI JE

17.07.2018 15:24

SVAKA ČAST NA HUMANOSTI!

ODGOVORITE