За десет година ће нам уређај сугерисати шта да једемо?

За пет до 10 година људи ће много боље разумети оно што једу, а у будућности ће да користе уређаје који ће бити повезани са нашим ДНК, који ће нам указивати шта је најбоље да једемо.

Здравље 16.07.2018 | 13:59
За десет година ће нам уређај сугерисати шта да једемо?
То је поручила др Морган Гај чија је ужа специјалност исхрана људи, а до овог закључка дошла је са својим истраживачким тимом. Реч је, како предвиђају, о уређајима које ћемо користити у својим кухињама и продавницама, а на основу чије анализе ћемо бирати намирнице са којима би наш организам остваривао пун потенцијал.

Докторка примењује савремене приступ истраживању историје, природе, глобалних култура, маркетинга и понашања потрошача на основу којих долази до предвиђања о исхрани. Она сматра да се укус може посматрати као социјални феномен иако да доживљавамо као биолошко искуство, пише Дневник.хр.

Култура, традиција, религија и паковање производа неки су од фактора које овај истраживачки тим користи за креирање предвиђања.

Докторка Гај предаје на универзитетима Ноттингхам Трент у Лондону и Лунд у Шведској, а биће говорница на конференцији „Будуће време“, у Загребу почетком септембра.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар