Рикардо Гомеш има поруку за "Гробаре"...

Упознајте боље Рикарда Гомеша, нападача са Зеленортских острва, који је у четвртак постигао првенац у званичном дербију у дресу Партизана.

Фудбал 15.07.2018 | 21:00
Рикардо Гомеш има поруку за "Гробаре"...
Гомеш који је у Партизан прешао из португалског Насионала износи своје прве утиске за званичан Партизанов сајт.

"Пресрећан сам, јер је то мој први гол на званичној утакмици за Партизан за коју знамо да је од великог значаја за све, а уједно се надам да је и најава мојих добрих будућих партија", рекао је Гомеш.

У Београду си већ више од месец дана, ако изоставимо период припрема. Како ти се допада град?

"Нисам имао времена да много обиђем град због густог распореда, али сам доста већ истражио преко интернета. Био сам на неколико места која су ми се допала, али чекам да ми дође породица па ћемо заједно у обилазак".

Спријатељио си се са Ђорђем Ивановићем. О чему разговарате и на ком језику?

"Ђоле је предиван момак. Зовем га Хулк по лику из цртаног филма, јер је веома јак. Причамо и на енглеском, не говоримо га баш најбоље, али се разумемо одлично. Ја не разумем српски, Ђоле не зна португалски и онда су ту стално неке шале када смо ван тренинг кампа. Ми имамо наш језик".

Нападач Леандро Тавамба је напустио клуб и отишао у Саудијску Арабију. Вероватно си чуо да су му навијачи направили и песму током боравка у Партизану.

"То сваком импонује, а подршка публике долази као захвалност за рад на терену. То ме свакако још више мотивише да дам најбоље од себе, па се надам да ћу и ја имати чиме да се поносим".

Да ли си пробао српску храну?

"Само понешто. Били смо дуго у Словенији, сада у Никшићу, а тада имамо строго прописан режим исхране. Има времена за дегустацију".

Имао си малу повреду у Словенији и тада си изјавио да се у Партизану ради баш напорно?

"Свака земља има свој систем рада, а у Партизану се ради студиозно и доста и на физичкој спреми. Систем рада је другачији од Португала, али се привикавам, тако да нема проблема".

Породица није још увек са тобом?

"Долазе за неколико дана, а супруга се посебно радује што ће живети у Београду"

Твоја порука навијачима Партизана?

"Жељно ишчекујем да осетим атмосферу на стадиону о којој ми константно сви говоре. Надам се да ће нам као и увек помоћи и бити дванаести играч на терену, јер уз њихов енергију можемо да постигнемо све што желимо, а ја ћу лично као нападач дати максимум", закључио је Гомеш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар